avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Alimentarea cu apa intr-un condominiu - 2 beneficiari ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Alimentarea cu apa intr-un condominiu - 2 beneficiari dar singur titular de contract

Buna seara.... va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am in legatura cu o casa a bunicii mele. Bunica statea in Sighisoara la casa, intr-o curte comuna, casa fiind impartita intre bunici si o alta familie tot de varsta bunicilor. Initial ( la cumparare ) casa era detinuta de o singura familie care a vandut jumatate de casa bunicilor si cealalta jumatate vecinilor. Fiecare familie are intrare separata in casa, dar curte comuna. Fiecare familie avea cate o fisa si cate un cod client cu firma de apa, exista insa un singur contoar, impartirea cheltuielor facandu-se la mica intelegere. Cand bunicul a murit, si bunica statea mai mult la noi, familia vecina a venit cu ideea ca mai bine platesc ei tot consumul de apa si nu mai impart , caci oricum bunica nu prea statea pe acolo. Bunica a fost de acord, facturile veneau pe numele ei, insa le plateau vecinii. Vecinii si-au modernizat partea lor de casa si in acel moment au inchis zona din pivnita unde intrau tevile de apa si canal intre niste pereti . Acesta a fost momentul ( in 2012) in care vecina a fost la Societatea furnizoare de apa pentru a reinnoi contractele si de atunci contractul este facut doar pe numele ei fara a lua in calcul ca mai exista si bunica, deci practic 2 familii cu 2 numere de client, si cu un singur contoar. Acum am vrea sa vindem casa si realizam ca practic in acest moment nu putem sa benefiem de nici un contract de apa pe numele nostru , iar societatea furnizoare de apa ne raspunde ca nu putem sa avem si noi contract pentru el exista pe numele vecinei si nu se pot face 2 contracte ( in continuare fiind un singur racord, si un singur contoar). Am gasit in arhivele societatii faptul ca pana la modernizari si schimbarea contractului facturile veneau pe numele bunicii. Ne-au sugerat sa facem un contract de condominiu ( in urma caruia inteleg ca aparem si noi pe contract si cu numarul de persoane) pentru care avem nevoie de declaratie notariala a vecinei ca doreste sa ne reprezinte in relatia cu firma de apa . Ce putem face daca vecina nu vrea sa ne dea acea declaratie notariala. Este legal ce a facut firma de apa? Cum putem sa rezolvam problema? Multumesc frumos si anticipat.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2015
cristinalauraconst, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare legea 112 ContSters50655 ContSters50655 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie pentru care va solicit suportul: in 1998 am cumparat, in baza legii 112, un apartament situat la etajul unei ... (vezi toată discuția)
Plata apa Viorica Bog Viorica Bog Locuiesc in centrul vechi din oras. In curtea noastra un apartament este inchiriat unei societati comerciale. Este un bar care are si terasa in strada. ... (vezi toată discuția)
Vecini rau platnici vivi87 vivi87 buna ziua!va rog sa ne oferiti o solutie la problema noastra...avem in scara o familie care are datorie la asociatie de aproximativ 6 ani,4.600 de lei,din ... (vezi toată discuția)