avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini rau platnici
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini rau platnici

buna ziua!va rog sa ne oferiti o solutie la problema noastra...avem in scara o familie care are datorie la asociatie de aproximativ 6 ani,4.600 de lei,din pricina acestora ni se opereste apa...refuza sa plateasca,si sfideaza vecinii,asociatia spune ca a intocmit actul de somatie dar ca acestia nu semneaza de primire iar din aceasta cauza nu ii poate chema in instanta,si o persoana decedata de 4 ani cu o datorie de 450 de lei,nu ii cunoastem rudele,nu vine nimeni sa deschida apartamentul....cum putem sa facem ca aceste datorii sa nu ne mai impiedice pe noi ,locatariii care suntem oarecum cu cheltuielile la zi,sa facem demersurile necesare pentru a incheia contracte individuale cu furnizorul de apa.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:41, 19 Iunie 2014
Pentru persoana decedata de 4 ani, suma datorata s-a prescris.
Pentru celalarau platnic:
1. nu cred ca datoreaza chiar atat; penalitatile nu pot depasi suma datorata, iar aceste penalitati se calculeaza distinct pentru fiecare restanta in parte;
2. motivatia asociatiei ca doar din cauza acestui vecin vi se opreste apa nu are sustinere decat in situatia in care singura plata a asociatiei este doar furnizorul de apa - lucru neadevarat deoarece, din moment ce functionati ca asociatie mai aveti de plata si intretinere, salariu administrator, curent electric, etc.
3. asciatia se poate adresa instantei, dar sumele mai vechi de 3 ani sunt prescrise
4. daca dv sunteti cu plata la zi, ce va impiedica sa mergeti la furnizotul de apa si sa solicitati montarea unui apometru?
@vivi87

- furnizorii de apa incheie contracte individuale, daca le incheie, cu persoanele fizice si nu conditioneaza acest lucru de restantele vecinilor.
- de dat in judecata il puteti da chiar daca nu vrea sa primieasca somatia.
O trimiteti prin posta cu confirmare de primire si pastrati dovada de la posta ca nu a primit somatia, precum si plicul returnat sigilat. Se prezinta in instanta ca dovada.


@m_ella2005

1. De unde stiti de penalizari si de ce n-ati crede?
2. Deobicei ramane neplatit furnizorul de apa, cu facturile cele mai mari, asa ca sa credeti.
3. Sumele mai vechi de 3 ani se prescriu in instanta si nu apriori. Asociatia poate cere toata suma si dovedi ca in acest rastimp restantierul a fost somat (chiar daca nu a acceptat somatia), in acest caz e posibil ca sa nu se mai aplice prescrierea...

Si in general, unde nu va pricepeti, acolo nu raspundeti, ca derutati utilizatorii.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
elga50, moderator
suma este cea pe care am scris-o vorbesc in cunostinta de cauza deoarece acum aproximativ 2 luni ne-am montat contoarele de apa pentru cele 20 de apartamente la subsol,si am separat cele 3 scari,adica fiecare cu contorul lui,iar pe cei datornici i-am last fara apa.furnizorul de apa nu vrea sa emita factura pentru fiecare scara in parte din cauza acestor datorii,nu ne da alt cod de client si refuza sa ne faca contracte individuale pentru ca noi sa nu mai fim nevoiti sa depindem de nimeni
Asociatia de proprietari nu a rezolvat nimic iar datoria aceasta este doar de cand avem acest nou furnizor de apa.Se zvoneste ca aceasta familie nu a platit de 14 ani cheltuielile catre asociatie.In concluzie ori unde am merge suntem conditionati de neachitare acestei datorii.toate celelalte familii suporta consecintele unei familii fara simt de raspundere.Daca mai aveti solutiiastept.va multumesc!
Nu cred ca puteti primi facturare separata pe cele 3 apometre montate la cele 3 scari, decat daca apometrele sunt montate de societatea furnizoare de apa. Aceasta are montat un apometru si pe acela emite factura, iar impartirea pe cele 3 scari o face asociatia cand face calcule de plata.
Poate puteti obtine sa nu opreasca apa decat la scara cu datoria cea mare, avand aceasta posibilitate tehnica. Dar, in fapt, pentru datoria mare sunt raspunzatori toti locatarii din asociatie, prin Presedintele care trebuie sa deschida actiunea in intstanta contra marelui datornic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare apometru pentru apa rece. MihaelaMika76 MihaelaMika76 Buna seara. Locuiesc intr-un bloc unde apa rece este platita \\"la comun\\". Timp de 6 ani, am platit apa rece la fel ca ceilalti vecini de pe scara. Desi ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa anulez o factura de apa-canal la pausal ? staicumariuss1 staicumariuss1 in urma unei cereri facuta catre apa-canal am primit acordul (verbal nu inscris ) sa-mi montez apometru individual mi s-a luat in considerare desi nu era ... (vezi toată discuția)
(ne)plata pierderi apa rece silviu1975 silviu1975 Buna ziua, in cadrul Asociatiei noastre s-a hotarat ca pierderile de AR sa fie platite de catre toti proprietarii, functie de consumul fiecarui apartament. ... (vezi toată discuția)