avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate cristinaanghel

Activitate cristinaanghel

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns in ceea ce priveste urmatoarea problema: Clientul X a luat un credit, si a ipotecat cu apartamentul lui Y. Clientul X nu a mai platit ratele si creditul a fost declarat scadent anticipat, creditul fiind vandut de catre banca unei societati de recuperari creante. Apartamentul a fost scos la licitatie, la care nu s-a prezentat nici o persoana, iar acum conform actului de adjudecare emis de executori este in proprietatea firmei de recuperari. In momentul de fata, Y a primit somatie sa predea apartamentul in 5 zile lucratoare. Intrebarea mea este: se mai poate face ceva in acest caz, astfel incat acesti oameni sa nu fie nevoiti sa predea apartamentul in plina iarna?, ce solutii am avea sa mai amanam evacuarea? s-ar putea ajunge la un acord cu firma de recuperari, sa se stabileasca o suma lunara pe care acesti oameni sa o plateasca astfel incat sa nu fie nevoiti sa evacueze. De aseamena, vreau sa mentionez, ca la aceasta adresa mai au domiciliul conform acte de identitate inca 3 persoane, care insa nu apar in titlul de proprietate, cu ei ce se intampla? Executorii ii pot evacua si pe acestia, desi ei nu au fost codebitori la acest credit?

Va multumesc,

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns in ceea ce priveste urmatoarea speta: tatal meu a decedat, si la inmormantare am aflat ca avea un teren pe numele lui, al carui titlu de proprietate nu a fost ridicat de la primarie, si am mai aflat ca succesiunea dupa bunicii mei( parintii tatalui) nu a fost facuta. Intrebarea mea este: ce pot sa fac ca sa ma asigur ca in momentul in care rudele tatalui meu vor face succesiunea dupa bunicii mei ma vor chema si pe mine, in calitate de mostenitor al tatalui meu? Am aflat ca ei pot sa nu il declare pe tatal meu sau pot sa declare ca a decedat si ca nu avea copii, si sa faca succesiunea fara ca eu sa aflu.Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate sa ma inregistrez intr-o baza de date astfel incat in momentul in care vor face succesiunea sa apara numele meu, deoarece toate rudele tatalui meu ma suna sa imi ceara certificatul lui de deces?.

Multumesc frumos,
Cristina
Buna ziua ,

As vrea sa va intreb ce pot sa fac din punct de vedere juridic in cazul in care vecinul de deasupra mea vine la mine la usa sa-mi spuna sa dau muzica mai incet ( mentionez ca era ora 12 ziua cand s-a intamplat sa dau muzica mai tare) , mi se adreseaza cu apelativul " fa" iar in momentul in care i-am inchis usa a inceput sa dea cu pumnii in usa mai sa mi-o darame si sa tipe in toata scara , aducandu-mi fel si fel de injurii , pot sa ma duc la politie sa fac o plangere , m-ar lua cineva in seama?

Va multumesc
Buna ziua,

As vrea sa stiu daca am dreptul sa lucrez cu contract individual de munca pe 4 ore in cazul in care valoarea pensiei anticipate partiale este mai mica decat salariul minim pe economie ?

Multumesc,
Cristina Anghel