avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sa ma asigur ca voi fi chemata la succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa ma asigur ca voi fi chemata la succesiune?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns in ceea ce priveste urmatoarea speta: tatal meu a decedat, si la inmormantare am aflat ca avea un teren pe numele lui, al carui titlu de proprietate nu a fost ridicat de la primarie, si am mai aflat ca succesiunea dupa bunicii mei( parintii tatalui) nu a fost facuta. Intrebarea mea este: ce pot sa fac ca sa ma asigur ca in momentul in care rudele tatalui meu vor face succesiunea dupa bunicii mei ma vor chema si pe mine, in calitate de mostenitor al tatalui meu? Am aflat ca ei pot sa nu il declare pe tatal meu sau pot sa declare ca a decedat si ca nu avea copii, si sa faca succesiunea fara ca eu sa aflu.Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate sa ma inregistrez intr-o baza de date astfel incat in momentul in care vor face succesiunea sa apara numele meu, deoarece toate rudele tatalui meu ma suna sa imi ceara certificatul lui de deces?.

Multumesc frumos,
Cristina
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 10:36, 2 Februarie 2013
Acceptati deschiderea masei succesorale la notar si notati la OCPI
In primul rand incercati sa luati legatura cu un avocat cel putin ptr o consultatie juridica. Mergeti cu toate actele pe care le aveti , ptr a va lamuri in primul rand despre ce mosteniri vorbim. Nu exista o baza de date, cel care doreste sa dezbata succesiunea se prezinta la notariat sau instanta de judecata dupa caz. Trebuie in primul rand sa obtineti un certificat de mostenitor al tatalui dv.stra , numai cu acel certificat va justificati dreptul de a cere ceva in numele tatalui. Cu privire la proprietatile pe care acesta le mostenise anterior decesului trebuie sa verificati daca exista titlu de proprietate, daca acesta a acceptat vreo mostenire din cele despre care vorbiti.
Buna dimineata,
Unu. Mergeti la oricare notar public si faceti acolo o declaratie de acceptare a mostenirii dupa tatal d-voastra. Declaratia este inscrisa intr-o baza de date nationala pe care oricare notar este obligat sa o verifice inainte de oricare dezbatere succesorala.
Doi. Orice dezbatere succesorala la care nu sunt chemati toti cei care au vocatie la mostenire este lovita de nulitate. Apoi, nu e chiar atat de simplu sa declari ca defunctul nu mai avea copii pentru ca notarul va asculta martori care daca mint sunt buni de legat si va solicita date de la primaria localitatii unde a locuit defunctul d-voastra tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai face succesiune daca e un singur mostenitor? miualexandru61 miualexandru61 Buna ziua, Am o rugaminte daca ma puteti ajuta,mama mea este singurul mostenitor al mamei si tatalui ei,acestia au decedat si a ramas titlul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii dupa expirarea termenului legal de 6 luni. Cristi_C Cristi_C Bunicul meu a decedat in urma cu 7 ani. Bunica mea a continuat sa locuiasca in casa aflata pe numele lui, ingrijindu-se de terenurile aflate pe numele ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune yoannacri yoannacri mi-a murit tata-l si as dori sa fac succesiunea sunt unicul copil ce acte imi trebuie si unde se fac demersurile necesare (vezi toată discuția)