avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate gajnandi

Activitate gajnandi

Răspuns la discuția Achizitiile in SEAP
Buna seara, nelamiri am si eu cu procedura online. La sectiunea cerere de oferta offline se poate bifa "Are faza finala de licitatie electronica". Daca bifez aceasta posibilitate tot procedura offline va ramane sau se considera procedura online.
Buna ziua.

Am doua intrebari.

1- Limita de sume pentru a se incadra in cumparare directa (sub 10 000 EUR fara tva) este valabil pentru contract sau pe produs? Ex. Trebuie sa cumpar alimente (carne si produse de carne) in total peste suma stabilita dar daca luam fiecare separat dupa codul CPV nu ajungem la 10 000 EUR.

2- La cumparare directa trebuie sa merg si sa cer 3 oferte de pret?
Buna ziua, ce inseamna concret din L 32/1994 modificat si rectificat... "Persoanele fizice sau juridice române, care efectuează acte de mecenat în condiţiile prezentei legi, beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul acestora, dar nu mai mult de 10% din baza impozabilă."
Răspuns la discuția bilet de voie
Am inteles. Da poate este nevoie de bilet de voie si la un alt subiect de forum am scris despre programul de 8 - 16.3o, este nevoie si de acesta. Dar torusi cred ca unde lucrez eu: Directia Judeteana pentru Tineret, unde grupul tinta sunt tinerii, Structurile Asociative de Tineret este probabil putin nejustificat. Mai ales vazand ca tinerii (organizatiile de tineret) sunt dipsonibili dupa masa, dupa scoala si dupa ce si-au terminat jobul de fiecare zi.
Da, e de inteles ca totusi este o institutie de stat si ca sunt reguli uniforme penru toata tara, dar daca dorim chiar sa fim de folosul comunitatii si a grupului tinta ar trebui sa fie putin mai flexibil nu? Cerd ca o institutie nu este ca sa fie, ci ca sa "slujeasca" grupul tinta. Astfel scopul nostru principal este compromisa - cred eu.

numai cateva ganduri...
Discuție bilet de voie
Buna ziua.
Lucrez la o institutie de stat si de astazi ni-sa impus ca la plecare din institutie indiferent daca plecam in interes de servciu sau de interes personal terebuie da avem bilet de voie #-o. Stiu ca a existat astfel de masura in era comunismului, dar este legal aceasta impunere?
daniela vorovenci a scris:

O solutie valabila ar fi sa trimiteti la conducere o cerere scrisa prin care sa ii specificati problema Dmv si sa solicitati schimbarea programului.

si in cazul in care am depus cererea si nu mi-sa aprobat, trebuie sa vin la lucru cu masina mea personala - asta insemnand ca 50% din salariul meu se cheltuie pe benzina - ce posibilitati am? Sa-mi caut un alt loc de munca?
Buna seara :)

Lucrez la o institutie de stat unde timpul de lucru incepe la ora 8 dimineata si se termina la ora 16.3o (in afara zilei de vineri cand avem program scurt). Avand in vedere ca eu nu stau in oras si ca autobuzul cu care fac naveta ajunge la 7.15 si pleaca la 16.oo pana acum - print-o intelegere verbala am incepul lucrul la 7.3o si la 16.oo mergeam sa prind autobuzul. Acum cand si la noi s-a schimbat directorul aproape mi-e imposibil sa ajung la servici ca sefia sa cere un program strict de la 8.oo pana la 16.3o. Ce solutii am , la ce lege pot sa apelez? Codul muncii, art 114 poate fi un punct de plecare?
Multumesc.