Buna seara!
Am sa aduc in discutie o problema legata de mostenire. Pentru aceasta prezint urmatoarea situatie: tatal meu impreuna cu fratele sau au mostenit la tara casa parinteasca plus pamant in procent de 50% fiecare ,prin succesiunea dupa moartea parintilor.Fratele tatalui care a locuit in casa parinteasca singur, a murit. Acesta are un singur fiu rezultat dintr-o relatie de un an de zi ( in urma cu 20 si ceva de ani).As dori deca se poate sa ma lamuriti in cateva probleme:
- care sunt drepturile fiului
-trebuie deschisa o alta succesiune sau se trece dreptul de propietate pe bunurilor avute de fratele tatalui meu asupra fiului acesta.
Va multumesc!
Situatia a ramas neschimbata.Am fost sunata acasa sa mi sa spuna ca acest concediu prenatal oricat as insista eu este impozabil si ca doar concediu pentru cresterea copilului este neimpozabil.
Mi-au recunoscut ca am dreptul la un salariu pentru nastere copil desi acum cateva luni cand am intrebat mi-au raspuns ca nu se stie de asa ceva. De compensare de 15% pe 6 saptamani nu cred ca o sa mai aduc vorba pentru ca m-i s-a zis ca deranjez si sacai lumea cu insistentele mele.
Singura mea speranta este ca cei de la secretariat sa obtina raspunsuri de la o persoana autorizata ( eventual alte scoli din localitate) si daca au bunavointa sa refaca calculele.
Va multumesc!
Desi am mers la contabilitate cu OUG 158 si art 42 din Codul fiscal am fost lamurita ca nu se retin contributiile din Concediu pentru crestere copil pana la 2 ani .Intr-adevar am lasat concediul medical 08 dar mi s-a zis ca este un concediu obisnuit.
Am intrebat si de compensare de catre scoala ( lucrez in invatamant) a diferentei dintre salariul individual avut si indemnizatia legala la care am dreptul, pe o perioada de 6 saptamani, conform Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010, art.66.
Raspunsul a fost ca acest lucru este valabil pentru intreprinderi si nu se regaseste in Contractul Colectiv de Munca din Invatamant. Este adevarat?
Va multumesc!
VA MULTUMESC !
ACEST LUCRU IL STIAM SI EU DAR CEI DE LA CONTABILITATE REFUZA CATEGORIC SA MA IA IN SEAMA CHIAR DACA AM INDICAT ARICOLUL 42 DIN CODUL FISCAL.
Revin cu o intrebare legata de concediu prenatal.
Ce anume se retine din concediu prenatal? Somaj, sanatate, pensie si de asemenea impozit de 16% sau doar CAS din salariu minim pe economie?
Mie mi s-a raspuns de la serviciu ca este un concediu obisnuit si se retin toate darile catre stat.
As vrea sa ma lamuriti!
Va multumesc!
Buna ziua!
Lucrez in invatamant iar incepand cu 14 decembrie 2009 am intrat in concediu prenatal.In perioada 7.12-13.12 2009 am fost in concediu medical platit cu 75%.Mi s-a retinut 125 ron pentru concediu fara plata obligatoriu desi in acea perioada eu deja intrasem in concediu prenatal (14.12-18.12.2009 concediu fara plata).In final salariu obtinut pe decembrie a fost cu 400 ron mai mic decat in octombrie. E normal sa se retina bani pentru concediu fara plata in perioada cand eu eram in c. prenatal?
O alta intrebare ar fi urmatoarea: la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului e normal sa se ia in calcul salariu diminuat pe noiembrie si decembrie din cauza concediului fara plata impus ?
VA MULTUMESC!