avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Activitate OneDj

Activitate OneDj

Buna ziua,
Sunt PFL in domeniul cadastrului si am facut o aplicatie on-line. As vrea sa dau acces utilizatorilor pe baza de contract, cu plata integrala la o anumita data. As dori sa stiu daca pot sa fac acest lucru, daca am nevoie de adaugare a unui nou cod caen sau pot sa ofer servicii it sau acces in aplicatie avand in vedere ca PFL e administratorul aplicatiei?
Multumesc
Am inteles. E bine ca se poate refactura. Nu stiam daca poate o asociatie sa refactureze. Multumesc
O sa ne intelegem la modalitatea de plata. Problema e alta
- facem contractul la curent pe blocul 1. Restul blocurilor, ca sa plateasca catre blocul 1 factura la curent au nevoie de o factura. Altfel nu pot dovedi modul de iesire a banilor din asociatie. Corect?
Daca facem contractul doar pe blocul 1, si blocul 5,6,7,8 nu platesc factura, factura la curent trebuie suportata doar de cei de pe contract, adica blocul 1.
Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns legat de urmatoarea speta:
Locuiesc intr-un complex rezidential alcatuit din 8 blocuri, 8 asociatii de proprietari. Presiunea la apa al complexului asigurat de firma de apa e mica si nu face fata. Practic, cei de la etajul 4 nu au presiune, cei de la blocul 5 pana la 8 nu au presiune la apa.
La primul bloc este amenajat un sistem de rezervoare si pompe de apa. Pompele sunt legate la electricitate. Dezvoltatorul a oprit pompele deoarece contoarul e pe numele dansului. Ce solutii se pot aplica pentru a multumii toti locatarii?
Se poate ca furnizorul de electricitate sa emita factura catre toate asociatiile calculat in functie de consumul de apa de la fiecare bloc?
Se poate ca asociatia blocului unu sa faca contract cu furnizorul de electricitate si apoi sa emita factura catre celelalte blocuri in functie de consumul de apa?
Cand zic consumul de apa ma refer la un algoritm procentual.
Exista alte solutii sa putem porni pompele de apa?

Multumesc,
Asa avem si noi. E legal sau nu ?!
Schimbam modalitatea de impartire sau nu ?
Ba da se curata. Normal. Dar iarna cand intra 10 persoane de la apartamentul 1 in bloc lasa 10 X 2 pasi de noroi / metru patrat fata de o persoana care face 1 X 2 pasi de noroi / metru patrat.
Era frumos un algoritm corect scris in lege.
Faptul ca scrie undeva negru pe alb nu ma incalzeste nimic. E ca si cum ati spune ca vreti sa faceti un credit cu singura banca din romania si aceasta va baga o dobanda de 10% doar ca aveti userul aici "Adriantot", pe cand normal este de 3%. Doar pentru singurul fapt ca scrie negru pe alb.
Multumesc.
Din ce am citit prin lege este necesar acordul tuturor proprietarilor. Daca unul nu e de acord nu se poate face. O sa iau legatura cu o firma sa vad ce solutii imi da.

Legat de punctul 1... Am citit mai aprofundat legea. E un lucru pe care nu pot sa il inteleg. Si nu mi se pare normal. La fel ca salariul administratorului. Curatenia. De ce trebuie platita curatenia pe cota indiviza daca intr-un apartament locuiesc 10 persoane (extrapoland, exagerand exemplul) care fac de 10 ori mai multa mnzierie decat o persoana care locuieste singura in apartament?

Ar fi trebuit sa exista in lege un articol care sa dea voie asociatiilor sa-si stabileasca unele cheltuieli.
Multumesc pentru raspunsul la punctul 1.

Si eu am citit articolul cu repartizarea cheltuielilor de alta natura. Doar ca.. legea e interpretabila in Romania. Acuma trebuie explicat acest aspect si catre alti proprietari. Problema e ca fiecare citeste ce vrea. Eu lucrez in domeniul cadastrului, si e mai rau, mai interpretabil si mai neclar.

Legat de punctul 2 - multumesc pentru raspuns. Insa, nu mi se pare normal sa nu-mi pot supraveghea masina / locuinta. Mai ma gandeam la o solutie. De discutat cu primaria si de obtinut un acord pentru montarea camerelor pe un stalp de iluminat. Stalpul de iluminat fiind proprietate publica. Cu vedere catre un obiectiv public in care sa fie prinsa parcarea. Este legal asa? Stiu ca spatiul public nu are probleme cu intimitatea cetatenilor de onoare care isi apara spatiul privat.
Buna ziua,

Am nevoie de ajutorul dvs in legatura cu 2 subiecte.

Primul subiect: remuneratia administratorului.
In blocul unde stau am angajat de curand un administrator. Administratorul este de fapt o persoana juridica, o firma. Administratorul este platit in baza unei facturi emise de respectivul. De curand au aparut discutii in legatura cu plata administratorului. La inceput am stabilit sa fie plata / apartament. Precizez ca apartamentele nu au aceeasi suprafata (sunt cu 2 camere, 3 camere, garsoniere). Astfel ca am citit legea, unde scrie ca plata salariului administratorului se face la cota parte din bloc - art 44 alineat 1. Am intrebat administratorul de ce s-a facut impartirea la numarul de apartamente, mi-a comunicat faptul ca exista cadru legal pentru aceasta modalitate. Tinand cont ca e persoana juridica/firma care factureaza. Este adevarat ce a spus administratorul? Exista un articol in lege? Mie mi se pare ambigua legea si interpretabila. Nu specifica clar si nu sunt toate cazurile prezentate.

Al doilea subiect care ma roade este supravegherea video a intrarii in bloc si a parcarii. Terenul de sub bloc este in proprietatea tuturor proprietarilor, astfel ca invocarea filmarii in locatii publice din pacate pica. Am citit alte forumuri si articole din lege - am observat ca trebuie acordul tuturor proprietarilor din bloc pentru a fi filmati (prelucrarea datelor personale, dreptul la intimitate si alte aberatii corecte). Desigur, cum traim in Romania, un locatar deja e nemultumit si sunt sigur ca nu-si va da acordul. Sa zicem ca am aplecat capul, traiesc cu ideea ca nu vor fi camere video din cauza ca ii e frica ca e filmat cand mananca seminte si le scuipa in fata blocului. Dar problema mea e alta. Eu vreau sa-mi pazesc masina de copiii care zgarie masina, care imi sparg geamul, care imi indoaia tabla. Eu vreau sa fie curat in jurul blocului, sa nu stea sa manance seminte, sa nu faca alte treburi prin jurul blocului etc. Exista o posibilitate sa invoc faptul ca fisierele video din DVR sau ca DVR-ul va fi accesat doar in cazul constatarii unor nereguli semnalate de locatari, sau o alta metoda care sa "sara" peste dreptul la viata privata? Pana la urma, masina, un bun mobil e mai important. Sau exista posibilitatea ca atunci cand Doamne fereste, se intampla ceva urat (spargere masina, distrugere masina, spargere apartamente, etc) sa il pot ataca pe acel proprietar care nu si-a dat acordul pentru camerele de supraveghere? Sa il pun la sedinta sa semneze o declaratie prin care sa recunoasca faptul ca nu e de acord cu camere de supraveghere, dar in caza de un incident sa il trag la raspundere din cauza vietii lui persoanle?

Multumesc
Răspuns la discuția Ajutor somaj
Rectificarea se poate face numai daca obtineti din partea angajatorului o Adeverinta din care sa rezulte clar ce perioada ati lucrat si nivelul veniturilor realizate .
Ar fi posibil sa fi fost angajat la inceput pentru o perioada "de proba" , iar numai dupa aceea cu CIM si atunci s-ar justifica lipsa din Carnetul de Munca al unei perioade.


Eu m'am angajat din luna mai anul 2007, iar prin vara-toamna am vazut ca nu'mi face carte de munca si am tot insistat pana a facut'o. Eu in cartea de munca apar din 2007 luna octombrie. Dar pentru contributia la ajutorul de somaj nu apare din 2007 pana in 2008. Si'a tras omul bani.. nu a platit impozite... si am picat de fraier. Cam asta e.. si in 2009 la fel....