avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate andradaa

Activitate andradaa

Discuție resurse umane
Buna ziua, am nevoie de un raspuns la urmatoarea problema. Sunt absolventa unui Colegiu Universitar de asistenta sociala , studii superioare de scurda durata cu sustinere examen licenta promovat in anul 2010(SSD), fiind incadrata in prezent la locul de munca asistent social principal SSD deoarece din trei in trei ani conform legislatiei in vigoare am obtinut toate treptele profesionale, de la Colegiul asistentilor sociali, ultima fiind asistent social principal . In luna iunie ( deoarece nu a existat nici o alta posibilitate sa scap de acest SSD ) am absolvit Facultatea de asistenta sociala cu examenul de licenta promovat. In baza acestui fapt am facut o cerere la serviciul resurse umane pentru trecerea pe postul de ASISTENT SOCIAL PRINCIPAL S ( adica studii superioare). Cei de la resurse umane insa nu vor sa-mi recunoasca gradul de ~principal ~si mi-au propus trecerea la asistent social S fara nici un grad, urmand ca din trei in trei ani să sustin alte examene ca sa ajung la gradul de principal pe care il am astazi. Intrebarea mea este este corect si in conformitate cu legislatia acesta situatie?
Buna seara. as vrea sa stiu daca in conditiile in care programul meu de lucru este 12/36 si intr-o luna lucrand la acest program adun de exemplu 20 ore peste norma lunii respective, am dreptul sa renunt la plata lor si sa solicit compensarea cu timp liber acordat.
program de lucru 12/36 ore / zi. Dar eu am cerut o zi libera in conditiile in care lucrand 12/36 am adunat 20 ore peste norma lunii iunie.
Multumesc frumos. Ce inseamna ”in cadrul schimbului normal de tura”? Adica eu daca fac ore suplimentare lucrând 12/36 nu intru în această categorie?
Multumesc pentru raspuns. Va rog mult puteti să imi spuneti care este actul normativ pentru anul 2022. Sefa mea incerca să îmi faca rau pentru ca am avut tupeul sa cer o zi liberă.
Multumesc
Buna ziua, aceasta derogare este valabila numai pentru anul 2018 ?


Cornel Vasile a scris:

OUG 90/2017
art. 8
Prin derogare de la prevederile art. 21 din Legea- cadru nr. 153/2017, în anul 2018, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere, precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător acestora.

Prin urmare, puteti solicita angajatorului dvs sa tina cont de prevederile de mai sus.

Buna ziua. Vă relatez un exemplu clar. Luna iunie 2022 are o norma de 160 ore , eu lucrand la tura de 12/36ore , lucrez in luna iunie 180 de ore, in aceste fiind incluse si ziua de 1 iunie si ziua de Rusali, 13 iunie. Am solicitat angajatorului ca din cele 20 de ore lucrate peste norma să mi se acorde o tura libera in data de 1 iunie sau in data de 13 iunie. Mi s-a spus ca cei care lucreaza la tura de 12/36 ore nu beneficiaza de zile libere, decat de concediu de odihna sau concediu medical deoarece nu se justifica lipsa de la tura. Tin să mentionez ca activitatea mea se desfasoara intr-un birou si ziua mea libera nu ar ingreuna activitatea in nici un fel nici a altui coleg , nici a institutiei.
Buna ziua, imi sunt platite 100 la suta dar nu exista posibilitatea sa renunt la plata pentru a mi lua liber. Eu de odihna am nevoie nu de o suta de lei in plus .multumesc

Cornel Vasile a scris:

Va sunt sau nu platite acele zile ?

Buna ziua, sunt un angajat la stat si lucrez 12/36 indiferent de zile libere,si week enduri. Nu beneficiez niciodata de zilele libere de care colegii mei de la tura de 8 ore beneficiaza? adica inteleg sa lucrez de paste, de carciun, si de celelalte zile declarate libere dar noi cei care lucram asa nu avem dreptul niciodata la zile libere? mentionez ca zilele declarate libere dar lucrate de noi la tura de 12/36 sunt platite separat dar nu putem renunta la plata lor pentru a beneficia de liber. Totusi este f obositor sa nu ai niciodata doua zile consecutive libere
Buna ziua, am si eu o nelamurire in legatura cu impozitarea conventiilor civile care dupa noul cod fiscal nici nu mai stiu cum se numesc...contracte civile, venituri din activitati independente ....eu vreau sa stiu daca la o Asociatie de Proprietari Nea Costica repara o lampa si vrea 15 lei cum il platesc si ce trebuie sa declar conform noului cod fiscal...Pana acum era mai simplu in 112, plateam impozit, contributia pentru asigurari de sanatate, si altele dupa caz...acum nu mai stiu ce trebuie sa platesc. Am inteles ca se intoarce declaratia 100? Nu se mai platesc contributii pentru conventii?