avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Activitate yo6mt

Activitate yo6mt

Nu sunt cu totul de acord.
Legea spune clar. Recalcularea si plata se fac in termenul legal de prescriptie care este de 3 ani. Termenul incepe de la data de intrare in vigoare a legii, adica de la 1 ianuarie 2008.
Din informatiile aparute in ''Observatorul militar'', in primul an (2008) s-au recalculat aproximativ 1/3 din cereri. adica cele sosite la M.Ap.N. pana in luna septembrie 2007 inclusiv.
Pe de alta parte sunt informatii ca au fost solutionate si cereri sosite la M,Ap.N in luna martie 2008. Ori eu am confirmare ca cererea mea s-a trimis in luna noiembrie 2007.
Pe mine nu ma incalzeste faptul ca sunt si altii in situatia mea. Mai bine sa cautam o cale sa ,,le bagam sula in coasta'' pentru a ne acorda drepturile.
Eu am trimis vreo 5 mailuri la M.Ap.N. pana am primit confirmarea de primire. Nu am primit inca raspuns despre dosarul meu desi au trecut cele 30 de zile prevazute de lege.


Am fost instiintat de catre Centrul militar teritorial in termenul legal despre primirea cererii mele de recalculare si despre trimiterea fisei de calcul la Casa de pensii.

Intrebarea care se pune este daca trebuie sa fac ceva daca se apropie termenul legal de raspuns (3 ani cum spune legea nr. 90/2007. adica 1 ianuarie 2011) si nu primesc recalcularea.

Daca exista niste termene de atac si daca pot pierde acest drept daca nu fac nimic
Răspuns la discuția pensii militare
Cautati aici [ link extern ]
Răspuns la discuția Impozitul pentru imobil
Am inteles ca amenda e fixa. Pe atunci intarzierea era de sub un an. Am platit in plus penalitati de intarziere pentru impozitul neplatit la timp. Mama mea era scutita de impozit.
Buna ziua
Sunt patit. Daca e in civil se comunica obligatoriu.
Daca e in recurs sau in penal nu se comunica. Ca urmare am pierdut niste termene.
Răspuns la discuția Impozitul pentru imobil
Buna ziua
In calitate de mostenitor am declarat la fisc dupa cele 30 de zile de la decesul mamei si am fost amendat cu 25 lei. Atentie la termene. Nu stiu daca se aplica la cazul de mai sus.
Buna ziua
Am depus in septembrie 2007 o cerere de recalculare a pensiei in baza legii nr.90/2007 la Centrul militar judetean, care dupa verificare a fost inaintata la Casa de pensii a M.Ap.N in noiembrie 2007 si care nu a fost inca solutionata.
Articolul II din legea 90/2007 mentioneaza: "Drepturile de pensie recalculate conform art. 9 alin. (5) din Legea nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu completarile aduse prin prezenta lege, se acorda si se platesc de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, in termenul legal de prescriptie."

Art. III al legii 90/2007 statueaza: " Prezenta lege intra in vigoare la 1 ianuarie 2008. Documentele necesare stabilirii dreptului de pensie se pot depune de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I."
Am urmatoarele nelamuriri:
-In ce termen trebuie solutionata cererea?
-de la ce data porneste termenul de prescriptie?
-daca pot pierde acest drept (plata din urma, adica de la 01.01.2008) dupa termenul de prescriptie (care dupa mine ar expira la 01.01.2011?}?
-daca este necesar sau daca pot actiona in instanta M.Ap.N si instanta competenta?
Cu multumiri, Cornel