avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate valentinagro

Activitate valentinagro

Răspuns la discuția Schimbare cadastru deja facut
Multumesc frumos,

Un raspuns care m-a ajutat mult!
Buna ziua,

Mă numesc Valentin P. Anul trecut în luna august am făcut cadastru și intabulare pentru locuință plus teren. Cadastrul a fost facut pe baza actelor de vânzare cumpărare și în limita gardului care corespunde actelor. Conform cadastrului, în partea de nord sunt vecin cu pârâul ( șanț de scurgere a torentelor ) . Vecinul de dincolo de pârâu și-a facut și dânsul cadastru în 2014 decembrie și conform acelui cadastru se învecinează tot cu pârâul. Anul acesta am verificat documentele de la primărie și am constantat ca acum 2 săptămâni dânsul și-a modificat cadastrul și a trecut pârâul în cadrul terenului dânsului. Acest lucru mie îmi este dezavantajos deoarce , vecinul dorește sa înalțe terenul și astfel eu aș fi inundat la fiecare ploaie. Cei de la cadastru spun ca au masurat în limita gardului vecinului și nu îi priveste pe dănși. Probabil nici nu au trecut pe acolo doarece singurul gard al vecinului este al meu.

Este legal ce a făcut vecinul?
Cum pot sa-mi remediez problema daca va modifica cursul apei și voi fi inundat?

Cu stimă,
Valentin P.
Răspuns la discuția Contract colaborare - lamurire
Serviciile sunt : -consultanta software , si drepturi de autor dezvoltare software. Plata se face prin transfer bancar international.
Răspuns la discuția Contract colaborare - lamurire
Societatea nu are sediu in Romania. Este societate americana. Contractul v-a fi facut insa intre mine si persoana respectiva care are si cetatenie romana.
Buna ziua ,
mi s-a propus un contract de colaborare , insa el este avantajos numai in cazul in care nu implica din partea mea infiintarea PFA . Contractul are ca baza furnizare servicii . Este obligatoriu infiintarea PFA ,sau pot depune o declaratie de venit la sfarsitul anului sau chiar anticipat ? Daca nu imi trebuie PFA m-ar ajuta foarte mult sa stiu si care sunt costurile.
Va multumesc mult si o saptamana placuta tuturor.
Răspuns la discuția Profesor am dreptul la alt job?
in acea zi nu am ore de clasa. Deci nu as avea de ce sa fiu la lucru. Ma gandeam ca poate sa existe ceva rau in cazul in care pentru acea zi este platit CAS-ul din 2 locuri.
Sunt profesor cu norma intreaga. Am 18 ore pe saptamana . Sunt in preaviz. Am demisionat. Acesta este valabil pana pe 29 ianuarie. Am semnat un contract full time cu o firma privata incepand cu 28 ian. Ce o sa se intample? Este ilegal? Pot remedia prin lluarea de concediu fara plata o zi la scoala unde profesez? sau nu am dreptul la concediu in preaviz?