avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Profesor am dreptul la alt job?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Profesor am dreptul la alt job?

Sunt profesor cu norma intreaga. Am 18 ore pe saptamana . Sunt in preaviz. Am demisionat. Acesta este valabil pana pe 29 ianuarie. Am semnat un contract full time cu o firma privata incepand cu 28 ian. Ce o sa se intample? Este ilegal? Pot remedia prin lluarea de concediu fara plata o zi la scoala unde profesez? sau nu am dreptul la concediu in preaviz?
Cel mai recent răspuns: valentinagro , utilizator 15:34, 14 Ianuarie 2010
Va dorim sa va bucurati de noul loc de munca.
Sa va fie bine acolo!

NU va faceti probleme. Eventual puteti sa discutati cu directorul ca in ziua aceea sa asigure un inlocuitor (asta daca aveti ore). Daca nu va intelegeti cu el puteti face o cerere de fara plata ptr acea zi.
Perioada de preaviz nu va anuleaza dreptul de a obtine concediu fara plata, daca acesta va este aprobat. Mai mult, in aceasta perioada aveti dreptul de a lucra numai 4 ore pe zi.
Puteti, de asemenea, obtine de la firma privata unde ati semnat CIM, doua zile de invoire, pana pe 30 ianuarie, explicand situatia si prezentindu-va la scoala pana pe 29 ianuarie.
Exista cai legale de rezolvare a situatiei.
zaharia65_2 a scris:

Perioada de preaviz nu va anuleaza dreptul de a obtine concediu fara plata, daca acesta va este aprobat. Mai mult, in aceasta perioada aveti dreptul de a lucra numai 4 ore pe zi.
Puteti, de asemenea, obtine de la firma privata unde ati semnat CIM, doua zile de invoire, pana pe 30 ianuarie, explicand situatia si prezentindu-va la scoala pana pe 29 ianuarie.
Exista cai legale de rezolvare a situatiei.

Imi pare rau, dar trebuie sa va spun ca acel drept de a lucra numai 4 ore/zi se refera la preavizul in cazul concedierii. Dl profesor si-a dat demisia.
Este alta situatie.
Preavizul poate fi suspendat numai in cazul concediului medcial. daca pe parcursul preavizului ptr demisie salariatul face cerere de concediu de odihna sau concediu fara plata, daca angajatorul semneaza este totul OK.
in acea zi nu am ore de clasa. Deci nu as avea de ce sa fiu la lucru. Ma gandeam ca poate sa existe ceva rau in cazul in care pentru acea zi este platit CAS-ul din 2 locuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata si un al doilea job? catalina07 catalina07 Buna ziua! Sunt profesor titular si pentru anul acesta scolar, am solicitat concediu fara plata, pentru motive personale, conform art. 102 (2), din statutul ... (vezi toată discuția)
La contract part-time iti trebuie preaviz??? violetadaniela violetadaniela Buna ziua! As dori sa stiu daca la un contract de munca cu timp partial trebuie inaintat un preaviz si apoi demisia? lucrez la o firma cu contract ... (vezi toată discuția)
Codul muncii: demisie cu preaviz in concediu de odihna e posibil? sz_mse sz_mse Buna ziua, Am contract individual de munca avand inca clauza de preaviz de 15 zile calendaristice. Acum 2 saptamani mi s-a aprobat concediu pe 2 ... (vezi toată discuția)