masa succesorala : la un imobil care este masa succesorala intre o bunica si 4 nepoti , bunica revendica extinderea prin mansardare a podului ca fiind exclus de la masa succesorala , problema este : imobilul intra in masa succesorala in intregul lui sau extinderea facuta fara acordul celorlalti co-succesori este exclusa( mentionez ca extinderea a fost facuta dupa ce acest imobil a devenit masa succesorala) . Va multumesc anticipat
la un imobil care este masa succesorala intre o bunica si 4 nepoti , bunica revendica extinderea prin mansardare a podului ca fiind exclus de la masa succesorala , problema este : imobilul intra in masa succesorala in intregul lui sau extinderea facuta fara acordul celorlalti co-succesori este exclusa( mentionez ca extinderea a fost facuta dupa ce acest imobil a devenit masa succesorala) . Va multumesc anticipat
bunica a transformat podul in mansarda locuibila iar acum doleantele la cota de mostenire sunt mult m-ai mari , la masa succesorala intra imobilul in intregul lui sau se va face o separare cu ce a construit fara acordul celorlalti co-succesori ?
Va multumesc anticipat!
defunctul este fratele mamei celor 4 copii in viata si mama defunctului care este bunica dupa mama a copiilor .La masa succesorala pe citatia de la notariat bunica (mama defunctului )este trecuta ca sotie . Vrem sa stim daca mostenim impreuna cu bunica sau doar cei 4 nepoti si in ce cote . Va multumim!
art.1103 din Codul Civil parca prevedea termenul limita pina la care se poate dezbate o succesiune la notar , termenul fiind de 1 an de la data decesului .Iar neconsemnarea in dosarul succesoral a declaratiilor mele si faptul ca eram singurul cu o declaratie de acceptare a succesiuni in termenul legal , face din notarul respectiv un prezumtiv infractor . Pina la instanta m-am adresat Camerei Notarilor Publici si D.N.A.-ului ,urmand sa deschid un proces indreptat atat impotriva actelor emise de respectivul notar precum si a notarului pentru lipsa de profesionalism de care a dat dovada.
poate ca sunt eu m-ai greu de cap si nu inteleg , redau cuvintele scrise de Dv. :''Nu cred ca exista vreun notar atat de prost ca dupa 15 ani sa le ceara declaratie de acceptare pura si simpla a mostenirii de parca decesul a avut loc ieri. ''
Eu va explicam , ca ,chiar asa s-a intimplat si vroiam sa stiu doar daca este vorba despre un abuz .
activele respective nu erau folosite de nici unul dintre frati fiind in posesia bunici materne.notarului i-am arat inscrisul facut la notariat dupa decesul mamei de acceptare a mosteniri (act facut deoarece nu a fost dezbatuta nici o mostenire) ,deci a luat la cunostiinta ca sunt singurl mostenitor in termenul legal .Intrebarea era daca a comis o ilegalitate atunci cind de fata cu mine in loc sa-i informeze pe frati mei de aceasta situatie ,a procedat la a-i pune sa faca si ei inscrisuri de acceptare a mosteniri. multumesc.
in fata mea i-a pus sa scrie o declaratie de acceptare tacita a mostenirii , mentionez ca fratii mei nu aveau nici un act sau alt inscris in acest sens.iar decesul mamei a fost acum 15 ani