avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cote succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cote succesiune

In viata sunt doar nepoti (4 ) si mama defunctului .Defunctul nu are copii sau sotie . cine si cat mosteneste?
Cel mai recent răspuns: defcon , utilizator 07:17, 27 Decembrie 2013
Ce fel de nepoti? Dați mai multe amănunte....
defunctul este fratele mamei celor 4 copii in viata si mama defunctului care este bunica dupa mama a copiilor .La masa succesorala pe citatia de la notariat bunica (mama defunctului )este trecuta ca sotie . Vrem sa stim daca mostenim impreuna cu bunica sau doar cei 4 nepoti si in ce cote . Va multumim!
clasa a II a- clasa ascendenţilor şi colateralilor privilegiaţi, cuprinde părinţii defunctului, fraţii şi surorile acestuia, precum şi descendenţii acestora până la gradul IV inclusiv.
Excepţie a pricipiului proximitatii , în clasa a IIa de moştenitori, părinţii defunctului, care sunt rude de gradul întâi, nu înlătură de la moştenire pe fraţii şi surorile defunctului, care sunt rude de gradul al doilea, venind împreună la moştenire.
Conform art.978 Cod civil :
Împărţirea moştenirii între ascendenţii privilegiaţi şi colateralii privilegiaţi

Moştenirea sau partea din moştenire cuvenită ascendenţilor privilegiaţi şi colateralilor privilegiaţi se împarte între aceştia în funcţie de numărul ascendenţilor privilegiaţi care vin la moştenire, după cum urmează:
a) în cazul în care la moştenire vine un singur părinte, acesta va culege un sfert, iar colateralii privilegiaţi, indiferent de numărul lor, vor culege trei sferturi



Bunica 25 procente , ceilalti mostenitori restul, in parti egale.
Ceilalti mostenitori fiind de fapt unul, sora defunctului.
bunica a transformat podul in mansarda locuibila iar acum doleantele la cota de mostenire sunt mult m-ai mari , la masa succesorala intra imobilul in intregul lui sau se va face o separare cu ce a construit fara acordul celorlalti co-succesori ?
Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire- cum se imparte?? andreistan andreistan Spuneti-mi va rog cum se imparte urmatoarea mostenire: [b]Cel care a lasat mostenirea[/b](defunctul) are un [b]frate(decedat[/b] inaintea lui)care are un[b] ... (vezi toată discuția)
Nelamurire andreea_brz andreea_brz (2)Sotul supravietuitor înlătură de la mostenire clasa a patra de mostenitori, revenindu-i întreaga avere a defunctului??????????? Acest text este trecut ... (vezi toată discuția)
Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)