avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate valyd11

Activitate valyd11

Recurs la hotărârile fără apel

Pot fi folosite probe/motive și de apel având în vedere că este fără drept de apel?
Bună ziua. Sunt reclamant într-un dosar de stabilire domiciliu minor.
Cum as putea trece de excepția necompetenței teritoriale a instanțelor române ( in sensul de a se respinge) invocată de pârâtă, in cazul in care minorul se află în România în prezent și reședința obișnuită era în UK(țară ieșită din UE dar semnatară a convenției de la Haga din 1996)?

O ideea a mea ar fi că mă aflu în imposibilitatea de a formula o cerere de chemare în judecată în UK, dar cum as proba asta?
Păi asta e că donatorul a murit acum mai puțin de 1an și nici nu s-au făcut succesiunea după el. Mă gândesc că atunci când se va face succesiunea moștenitorii vor ataca contractul de donație al vânzătorului și mă trezesc că am cumpărat de la cineva care nu avea dreptul să vândă....

raluk0207 a scris:

Reductiunea donatiei poate fi solicitată numai de moștenitorii rezervatari (sotul copiii, părinții donatorului), în termen de 3 ani de la decesul acestuia și doar daca le-a fost încălcată rezerva succesorala. Adică dacă donatorul nu mai are si alte bunuri.
Cum moștenitorii n-au avut nicio problemă pana in prezent, n-o să aibă nici de acum incolo. Mai ales că dvs sunteti cumpărător de buna credinta.
Cumpărați liniștit.

L-a obținut prin donație acum n ani, donatorul a decedat de curând. Și acum mi-l vinde mie. Risc ceva dacă îl cumpăr? Îl cumpăr evident la prețul pieței, anunțul l-am găsit pe OLX, deci nimic regizat, îl plătesc prin transfer bancar....

raluk0207 a scris:

E moștenire sau donație?

Revin eu cu aceeași întrebare. Poate terțul cumpărător pierde bunul imobil pentru care a plătit prețul corect?

Later edit: Vânzătorul a dobândit bunul prin donație. Donatorul a decedat recent.
Răspuns la discuția Cumpărare apartament donat
Am înțeles acum, mulțumesc mult pentru răspunsuri.
Răspuns la discuția Cumpărare apartament donat
Da, dar poate fi atacată donația de către moștenitorii donatorului. Întrebarea este cum se poate verifica dacă succesiunea după donator a fost făcută corect.

raluk0207 a scris:

Care masa succesorala? Bunul a fost transmis prin donație. Deja nu mai există în patrimoniul donatorului.
Vânzarea este sigura.

Doresc să cumpăr un apartament (fără credit) de la un vânzător căruia i-a fost donat. Între timp donatarul(care locuia acolo) a murit și acum l-a scos la vânzare. Cum se poate verifica daca prin donația aceasta s-a afectat masa succesorală? Ce risc eu ca și cumpărător dacă îl cumpăr?

Știu că actele vor fi verificate temeinic de notar dar doresc să mă informez din mai multe locuri.

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Mi s-a cerut la cererea de chemare in judecata contul bancar al paratului. Cum aflu daca are sau nu cont bancar si care e ??
Onorariul medierii se incadreaza la cheltuieli de judecata?