avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Onorariul medierii se incadreaza la cheltuieli de ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Onorariul medierii se incadreaza la cheltuieli de judecata?

Onorariul medierii se incadreaza la cheltuieli de judecata?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 23:12, 22 Aprilie 2014
Da, in conditiile in care sunt intrunite cerintele prevazute de art.20 din OUG nr.51/2008.
OUG 51/2008 se refera la ajutorul public judiciar, acordat persoanelor cu venituri mici. In acest caz se pot recupera cheltuielile cu medierea.
In celelalte cazuri judecatorul va hotara daca admite sau nu cheltuielile cu medierea drept cheltuieli de judecata, insa cred ca doar in situatia in care medierea nu s-a finalizat printr-un acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata iosifica iosifica CAND UN COLECTIV DE ANGAJATI DAU FIRMA LA CARE AU LUCRAT IN JUDECATA DIN CAUZA NEPLATII SALARIILOR CATRE ANGAJATI SI NERESPECTARII CONTRACTULUI DE MUNCA A ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile de judecata din partaj ana*maria ana*maria Buna ziua, As avea o intrebare. Am divortat pe cale amiabila in luna ianuarie a acestui an in fata instantei, iar acum as dori sa fac partajul. Problema este ... (vezi toată discuția)
Incheiere neclara si neluarea in considerare a art 9 din oug 51/2008 tnkgott tnkgott Buna ziua. Am formulat o cerere de ajutor public judiciar intr-un porces de partaj. Instanta a admis in parte cererea, dar din motivare nu inteleg ce si cum a ... (vezi toată discuția)