avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Activitate ramona800

Activitate ramona800

Buna ziua,

Am facut succesiunea la notar cu fratele meu (dupa mama) si am dobandit recent, in data de 08.07.19, certificatul de mostenitor. Cota mea parte este de 1/2 din masa succesorala , aceasta fiind reprezentata de un imobil (casa si teren).
Ultima discutie cu fratele meu a fost ca ii voi vinde partea mea, am negociat suma, insa el a plecat in voiaj fara sa spuna nimic.

Situatia sta acum in felul urmator: eu am stat linistita ca asa se va intampla (imi voi primi banii pe partea mea) si am acceptat cumva tacit cele facute de el, desi a intrecut limitele. Si anume : a intrat abuziv si a spart usile (inainte de a face succesiunea), a schimbat yalele, a scos toate lucrurile (mobila) din casa, le-a dat gratis sau vandut.
Acum el este plecat in voiaj si sotia lui refuza sa imi dea cheile de la casa. Casa are etaj (ei locuiesc separat la etaj), iar eu am locuit acolo, in ultima perioada, aprox. 4 ani de la moartea mamei la parter, nimeni neavând acces acolo.
Apoi dupa discutii aprinse si amenintari violente verbale ale fratelui, am hotarat sa ma mut sa locuiesc in alta parte.

Întrebarea mea este ce pot face, cum pot avea acces si intra in posesia spatiului unde locuiam inainte.
Cui ma pot adresa in prima faza? Politiei si apoi tribunalului?
Mentionez ca nu am facut nici un ante-contract sau promisiune de vanzare-cumparare.

Multumesc.
Răspuns la discuția Succesiune
Deci un act notarial separat in care sa fie trecuta suma aferenta cotei mele (la care ne-am inteles) iese din discutie ? Singura varianta este vânzarea - cumpararea cotei mele?
Multumesc.
Discuție Succesiune
In situatia in care renunt la dreptul de mostenire asupra casei detinute de mama in favoarea fratelui meu, care este modalitatea cea mai sigura prin care se poate mentiona suma care mi s-a dat si scopul?
Stiu ca in situatia cedarii se renunta la drept si practic nu poate fi vorba de o suma , Dar totusi , care ar fi posibilitatile ?
Răspuns la discuția Divort cu minori
multumesc, deja a trecut aproape un an, cu amanari si cereri de aducere de dovezi pentru a motiva infidelitatea.
cu siguranta insa exista un termen maxim. nu se poate amana la infinit.
buna ziua,

as vrea sa stiu, in situatia in care sotul vrea sa divorteze de sotie pentru infidelitate (dar nu este doar acesta obiectul divortului) ei au 2 copii, ambii minori, pentru unul s-a cerut tagada paternitate, cat de mult poate dura tot procesul?

sotia nu este de acord cu divortul, si se amana solutionarea, iar pentru infidelitate nu exista martori care sa sustina ceva concret.

sotul este de acord sa plateasca pensie alimentara ambilor copii.

vreau sa stiu estimativ, din experienta cazurilor asemanatoare, cat ar putea dura.

multumesc mult.
Buna ziua
Ma intereseaza sa fac un schimb de apartamente, exista contract de schimb sau se fac 2 contracte de vanzare - cumparare?
Precizez ca valorile celor doua apartamente difera, deci ar apare o diferenta de pret.
Multumesc.
Ramona
Răspuns la discuția preavizul
da, teama mea este sa nu risc prin absentare sa nu mai primesc ceea ce a fost agreat prin decizie (salariul pe luna in curs si cele compensatorii).
Discuție preavizul
am primit preavizul in aceasta saptamana, dar mi s-a comunicat ca de luni pot sa nu mai merg la munca. decizia de preaviz este semnata de mine si manager pana pe data de 08.03.2010, ceea ce inseamna ca eu trebuie sa fiu prezenta la munca 4 ore / zi in perioada preavizului. ce se poate intampla in cazul in care absentez in preaviz, cu acordul angajatorului (verbal)? de asemenea, as vrea sa stiu care ar trebui sa fie data inregistrarii Deciziei de concediere la ITM, se inregistreaza dupa ce expira preavizul, sau in avans?
multumesc frumos pentru raspunsuri.
deci din moment ce postul nu mai exista si firma nu imi propune un alt job se poate aplica art 65, lit a? spun asta pentru ca celalalt post va fi disponibil din aprilie 2010 si nu are aceeasi incadrare.
motivul pentru care nu am primit nicio informare scrisa este probabil pentru ca se asteapta sa "decidem" forma incetarii contractului.