avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

buna ziua,

as vrea sa stiu, in situatia in care sotul vrea sa divorteze de sotie pentru infidelitate (dar nu este doar acesta obiectul divortului) ei au 2 copii, ambii minori, pentru unul s-a cerut tagada paternitate, cat de mult poate dura tot procesul?

sotia nu este de acord cu divortul, si se amana solutionarea, iar pentru infidelitate nu exista martori care sa sustina ceva concret.

sotul este de acord sa plateasca pensie alimentara ambilor copii.

vreau sa stiu estimativ, din experienta cazurilor asemanatoare, cat ar putea dura.

multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:17, 30 Martie 2014
Poate dura intre 3 luni si chiar 1 an si jumatate.
multumesc, deja a trecut aproape un an, cu amanari si cereri de aducere de dovezi pentru a motiva infidelitatea.
cu siguranta insa exista un termen maxim. nu se poate amana la infinit.
E o problema.. daca ati cerut divortul din vina sotiei pe motiv de infidelitate si nu puteti proba, iar sotia nu se de acord cu divortul si cere respingerea cererii pt ca motivul dvs nu exista in realitate, cererea se respinge.
Nu exista un termen maxim, dureaza cat trebuie sa dureze..unii au stat si 5 ani si nu terminasera, altii termina la primul termen, deci depinde..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dupa 20 de ani handsu handsu Care este procedura de divort in cazul in care partile nu mai locuiesc impreuna (domicilieaza in doua parti diferite ale tarii) de 20 de ani . Din legaturi ... (vezi toată discuția)
Test paternitate in instanta dumitrachescu dumitrachescu buna ziua, am un caz in familie si va rog sa imi raspundeti, cat va dura in instanta sa ii aprobe sa faca testul de paternitate?cu aproximatie va multumesc! (vezi toată discuția)
Tagada de paternitate vs. recunoasterea paternitatii Capricron Capricron O situatie mai rara, in care ma aflu. In noiembrie 2016 am divortat de fosta sotie, din motive de infidelitate. Divortul s-a produs la un cabinet notarial, ... (vezi toată discuția)