avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate van_gabriel2003

Activitate van_gabriel2003

Multumesc ptr raspuns. Eu nu am obligat-o sa vina in Romania cu copilul, a fost alegerea ei si a facut asta pe ascuns. Banuesc ca obigatia morala in fata lui D-zeu ar fi trebuit sa o aiba si ea cand a luat aceasta decizie.
Sanatate
Buna ziua,
Sunt cetatean roman stabilit in strainatate. In urma unei relatii am un copil de 3 ani care impreuna cu mama sau intors sa locuiasca in Romania. Nu am fost casatoriti iar mama si copilul stau in momentul de fata la bunici. Mama copilului nu are nici un fel de venit si nici spatiu locativ propriu. Eu sunt si propietarul unui apartament mostenit de la parintii mei in Romania. Intrebarea mea este daca in afara de pensia alimetara ptr copil ceea ce mi se pare normal sa platesc mai trebuie sa platesc cumva si mamei pensie alimeantara, sau daca poate avea pretentii asupra apartamentului meu din Romania? Multumesc
Am sa incerc sa da dau un exemplu ca ma intelegeti la ce ma refer!
Inchipuiti-va ca parintele care a fost obligat la pensie alimentara a fost nevoit sa se mute si sta undeva cu chirie si are un venit de 1600ron/lunar.Legea spune
1/4din venit este alimentatia copilului deci acestui parinte care plateste pensia nu-i mai ramane decat 1200ron din care trebuie sa-si plateasca chirie(150euro) intretinere(400roni) etc. deci practic acestui parinte nu-i mai ramane lui nimic din ce sa traiasca!Deci se tine cont si ca acest parinte trebuie sa aibe cu ce sa traiasca sau nu?
Buna sera!
Se tine cont si de cheltuielile pe care le are acel parinte care urmeaza sa plateasca pensia cum ar fi:ipoteca,chirie,intretinere etc?Ma refer ce se intampla daca 3/4 din venitul lui in final nu-i mai ajunge sa se intretina singur?!
Multumesc.
Doresc sa stiu cat la suta din venit(cel net sau cel brut?) plateste un parinte alimentatie ptr un copil!Se tine cont si de cheltuielile pe care le are acel parinte ptr a se intretine singur(ipoteca,chirie,intretinere etc)?sau eventualul se tine cont si de venitul pe care poate sa-l aibe celalalt parinte la care ramane copilul?Fluctueaza acest procentaj numai in functie de venitul celui care este obligat sa plateasca aceasta pensie?
Dar in cazul recasatoriei parintelui care plateste pensie alimentara, se recalculeaza acasta din urma si in functie de venitul noului sot(sotie) a acestuia?
Multumesc.
Răspuns la discuția contract prenuptial
romania inedit a scris:

Nu trebuie sa va grabiti sa va casatoriti , deoarece odata cu aplicarea noului Cod Civil , veti putea sa alegeti regimul matrimonial , asa cum prevede art . 329.:

Alegerea unui alt regim matrimonial decât cel al comunitătii legale se face prin încheierea unei conventii matrimoniale incheiati o conventie matrimoniala la notar

Art. 330 : (1) Sub sanctiunea nulitătii absolute, conventia matrimonială se încheie
prin înscris autentificat de notarul public, cu consimtământul tuturor părtilor, exprimat personal sau prin mandatar cu procură autentică, specială si având continut predeterminat.
(2) Conventia matrimonială încheiată înainte de căsătorie produce efecte numai de la data încheierii căsătoriei.
(3) Conventia încheiată în timpul căsătoriei produce efecte de la data prevăzută de
părti sau, în lipsă, de la data încheierii ei

Daca faceti conventie matrimoniala trebuie sa aveti mare grija atunci cand incheiati casatoria sa fie respectate prevederile art. 291 :

Ofiterul de stare civilă face mentiune pe actul de căsătorie despre regimul matrimonial ales. El are obligatia ca, din oficiu si de îndată, să comunice la registrul prevăzut la art. 334 alin. (1), precum si, după caz, notarului public care a
autentificat conventia matrimonială o copie de pe actul de căsătorie.

Mai multe despre noul cod civil care o sa intre in vigoare , puteti afla la www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

Aveti mare grija , ca daca va casatoriti pana sa intre in vigoare noul cod civil , orice conventie matrimoniala este nula de drept .




Banuiesc ca daca se schimba Codul Civil din 2011 atunci se va pune in aplicare numai ptr cei care se vor casatori incepand cu 2011 sau cel putin de la data schimbarii acesteia!doar nu se pune in aplicare si ptr cei care sau casatorit cu ani in urma!sau nu este asa?
Buna ziua,
Doresc sa stiu daca printr-un contract prenuptial pot evita in caz de divort impartirea unor bunuri si imobile mostenite care sunt ale mele si trecute pe numele meu dinainte de a ma casatori cu viitoarea mea sotie?!