avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intretinere- ce drepturi are mama copilului meu ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intretinere- ce drepturi are mama copilului meu ?

Buna ziua,
Sunt cetatean roman stabilit in strainatate. In urma unei relatii am un copil de 3 ani care impreuna cu mama sau intors sa locuiasca in Romania. Nu am fost casatoriti iar mama si copilul stau in momentul de fata la bunici. Mama copilului nu are nici un fel de venit si nici spatiu locativ propriu. Eu sunt si propietarul unui apartament mostenit de la parintii mei in Romania. Intrebarea mea este daca in afara de pensia alimetara ptr copil ceea ce mi se pare normal sa platesc mai trebuie sa platesc cumva si mamei pensie alimeantara, sau daca poate avea pretentii asupra apartamentului meu din Romania? Multumesc
Nu, nu-i datorati mamei nici pensie, nici nu are vreun drept si nici nu va avea asupra proprietatii dvs.
Mama nu poate emite pretentii asupra apartamentului dvs din Romania si nici nu poate pretinde plata unei pensii alimentare.

nu va poate pretinde legal nici un venit dar moral si din respect va poate cere sa o ajutati tinand cont ca starea de sanatate a copilului depinde si de starea de sanatate a mamei, daca nu locuiti in apartament si copilul trebuie inscris la o gradinita e recomandabil sa l puneti la dispozitie si sa suportati si costurile administrative. Casatoria nu a avut loc din motive personale dar obligatia morala in fata lui D-zeu ramane, si daca in viitor se pune problema custodiei copilului aveti un istoric demn de admirat de oricine , copilul nu are nici o vina ca a venit in imprejurari mai putin dorite , SANATATE!

[editat- nu e vb de copil in subiect]
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Multumesc ptr raspuns. Eu nu am obligat-o sa vina in Romania cu copilul, a fost alegerea ei si a facut asta pe ascuns. Banuesc ca obigatia morala in fata lui D-zeu ar fi trebuit sa o aiba si ea cand a luat aceasta decizie.
Sanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despartire cu copil lawrence30 lawrence30 Buna ziua as dori sa stiu si eu in cazul unei despartiri cum se calculeaza pensia alimentara, tatal copilului trebuie sa mai faca si alte plati in afara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in urma unui test de paternitate cerut de tata,s-a ... VicaSVica VicaSVica Buna ziua. In urma unui test de paternitate cerut de tata,s-a constatat că nu el este tatăl biologic al copilului la care a plătit pensie alimentara până ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Standardblue Standardblue Buna ziua MA numesc Andrei. Lucrez de 2 ani in Anglia si am 2 copii din 2 relatii diferite amandoi locuind in Romania. Primul copil are 17 ani si nu am fost ... (vezi toată discuția)