avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua
MA numesc Andrei. Lucrez de 2 ani in Anglia si am 2 copii din 2 relatii diferite amandoi locuind in Romania. Primul copil are 17 ani si nu am fost casatorit cu mama lui. In schimb al doilea copil care are 5 ani a rezultat din casatoria mea cu mama sa care a durat 4 ani. Al doilea copil a fost nascut dupa ce am divortat de mama sa in 2014, el fiind nascut in 2015. Mama sa nu ma trecut pe certificatul de nastere al copilului si nu poarta numele meu de familie. Intre timp ,chiar dak i am trimis bani , nu constant, ea sa adresat instantei de judecata pentru pensia alimentara. Eu castig 2035 lire brut pe luna, As dori sa stiu cat ar trebui sa platesc pensia alimentara lunara la cel mic?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 15:38, 12 Mai 2020
Mama copilului nu poate solicita de la dvs pensie de intretinere din moment ce copilul nu este recunoscut de dvs.
O actiune care ar avea doar acest capat de cerere va fi respinsa.
Insa, poate ca actiunea depusa de mama este una complexa prin care solicita atat stabilirea paternitatii copilului fata de dvs cat si obligatia de a-i achita acestuia pensie de intretinere.
Avand in vedere ca aveti doi copii, pensia de intretinere este de 33% pentru amandoi, adica 16,6% de copil.
Luati legatura cu un avocat sa vedeti exact ce solicita mama copilului astfel incat sa stiti sa formulati si dvs cerere reconventionala pentru a avea si drepturi fata de acel copil, nu doar obligatii: drept de vizita de exemplu sau solicitarea ca minorul sa poarte numele dvs de familie etc.
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moral ar fi să vă înțelegeți cu mama și să-i achitați pensie de întreținere de 1/6 din veniturile dvs (de vreme ce este 1/3 pentru amandoi).
Legal, de vreme ce nu l-ați recunoscut, mama trebuie să solicite inițial stabilirea paternității iar în cadrul acestui proces instanța se va pronunța, la cerere sau chiar din oficiu, și asupra capătului de cerere privind pensia de întreținere.
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Va multumesc foarte mult pt raspunsuri. Nu ma asteptam la un raspuns atat de rapid. Cu respect. O zi buna
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu siguranță acțiunea mamei vizează și stabilirea paternității. Bineînțeles că o consecință a admiterii unei astfel de acțiuni este obligarea dvs la plata unei pensii de întreținere, conform legii. Plătiți raportat la venitul net, nu la venitul brut. De exemplu, dacă instanța va stabili o pensie de 1/6, la venitul de 2035 lire veți plăti 339 de lire. Însă, repet nu se ia în considerare venitul brut ci venitul net (ce încasați efectiv).
Calculați în felul următor: salariul pe care îl încasați îl împărțiți la 6.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bebelus prematur nascut la 5 luni si jumatate IAndrada IAndrada Am trait cu un baiat in concubinaj. In urma concubinajului,s-a nascut un baietel in data de 2 dec 2013.Baietelul s-a nascut prematur,la 25 saptamani,cu o ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara Rulzy Rulzy Buna ziua, In 2006 judeatoria a decis ca tata sa plateasca pensie alimentara sorei care locuia cu mama, iar mama sa-mi plateasca mie pensie alimentara care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Medeea bianca Medeea bianca Buna ziua. Tatal copilului meu este insurat si mai are doi copii. Nu vrea sa recunoasca paternitatea si nici sa ma sprijine financiar. Ce sanse am sa dea ... (vezi toată discuția)