avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am doua fetite in varsta de 3 ani...pot cere tatalui lor pensie alimentara...chiar daca acesta nu le_a recunoscut...urmand ca instanta sa solicite ulterior testul de paternitate. ...sau pot face testul ADN...cu fratele lor...acesta fiind recunoscut.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:06, 3 Mai 2017
Buna ziua,
Intai solicitati instantei stabilirea paternitatii si, eventual in aceiasi cerere sau ulterior, stabilirea unei pensii de intretinere. daca in certificatul de nastere minorele nu au tata atunci ce obligatii are cineva care le-a tagaduit?
Bună ziua. Singura varianta posibila este sa solicitați stabilirea paternității și ulterior obligarea tatălui la plata pensiei de întreținere. Fără a fi stabilita paternitatea nu puteți solicita pensie alimentara.
Intai actiune de stabilire a paternitatii, apoi eliberarea unui certificat de nastere cu noile date referitoare la tata si abia apoi acesta poate fi obligat la plata unei pensii de intretinere.

Actiunea va fi facuta in numele minorelor de catre dvs ca mama si reprezentant legal.
Deocamdată tatăl nu poate să fie obligat la plata pensiei deoarece nu are in mod oficial această calitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate FSEA FSEA Buna ziua, In urma cu doi ani aproape am avut o relatie cu o persoana. Aceasta persoana a plecat in Italia cu alta persoana si nu am mai stiut nimic de ... (vezi toată discuția)
Pot cere pensie alimentara persoanei cu care am ramas insarcinata si nu vrea sa isi recunoasca copilul? simonica1983 simonica1983 Buna ziua . am si eu o intrebare . Persoana cu care am ramas insarcinata nu vrea sa isi recunoasca copilul. cum trebuie sa procedez pentru pensie alimentara? (vezi toată discuția)
Divortul.tata in certificat de nastere al copilului iar copilul are alt tata. mihaibocancea mihaibocancea Buna ziua..Sotia mea a plecat de la domiciliul comun in septembrie 2005.in perioada de timp cuprinsa intre sep.2005 si data actuala(2011) nu am locuit ... (vezi toată discuția)