avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua
MA numesc Andrei. Lucrez de 2 ani in Anglia si am 2 copii din 2 relatii diferite amandoi locuind in Romania. Primul copil are 17 ani si nu am fost casatorit cu mama lui. In schimb al doilea copil care are 5 ani a rezultat din casatoria mea cu mama sa care a durat 4 ani. Al doilea copil a fost nascut dupa ce am divortat de mama sa in 2014, el fiind nascut in 2015. Mama sa nu ma trecut pe certificatul de nastere al copilului si nu poarta numele meu de familie. Intre timp ,chiar dak i am trimis bani , nu constant, ea sa adresat instantei de judecata pentru pensia alimentara. Eu castig 2035 lire brut pe luna, As dori sa stiu cat ar trebui sa platesc pensia alimentara lunara la cel mic?
Va multumesc anticipat
Standardblue: De unde stiti ca mama nu v-a trecut pe certificat?

Intai trebuie sa stiti ca mamele nu trec tatii pe certificat. Functionarii publici trec tati pe certifiocat, la fel si mame, in functie de actele prezentate la stare civila: actul constatator al nasterii, starea civila a mamei. In rest, tatii pot aduce si ei, daca au ceva interes minim, acte din care sa reiasa paternitatea (o declaratie, atat).
Ar fi bine sa verificati actele dosarului si sa vedeti ce e acolo, sa vorbiti cu un avocat, caci calculele nu se fac asa din oficiu, ci in functie de ce solicita fiecare parte din dosar. Si fara aparare, pierdeti drepturi. Vedeti cum puteti si micsora cheltuielile din dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate si pensie alimentara dellya dellya Am o fetita de 1 an si 3 luni rezultata dintr-o relatie mai putin serioasa si la nasterea ei tatal,asa cum era de asteptat nu a recunoscut-o! Intrebarea mea e ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Annelisse Annelisse Am doua fetite in varsta de 3 ani...pot cere tatalui lor pensie alimentara...chiar daca acesta nu le_a recunoscut...urmand ca instanta sa solicite ulterior ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara Rulzy Rulzy Buna ziua, In 2006 judeatoria a decis ca tata sa plateasca pensie alimentara sorei care locuia cu mama, iar mama sa-mi plateasca mie pensie alimentara care ... (vezi toată discuția)