avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate lupica

Activitate lupica

Cu scuzele de rigoare va supun atentiei o speta ,cu rugamintea pentru cei cunoscatori in domeniul respectiv sa-si expuna o parere asupra ei :
Deci ,este vorba despre o persoana nascuta in martie 1946 care a lucrat in diferite ferme de zootehnie pana in anul 2001 ,cand i s-a desfacut contractul de munca cu lit 129 si 135 din Codul Muncii.
Din anul 2001, nu a mai fost incadrat in munca ,desfasurand diferite activitati in domeniul agriculturii pana in prezent.
Dorind sa beneficieze de pensie anticipata , a adunat anii de vechime in munca de la locurile de munca anteriori , obtinand in totalitate 28 de ani si 5 luni vechime in campul muncii .
Problema este urmatoarea : prezentandu-se la institutia care se ocupa cu dosarele de pensionare a primit raspunsul ca nu indeplineste conditiile de pensionare anticipata ,indrumat sa astepte pana la implinirea varstei de 65 de ani.
Intrebarea este urmatoarea : are vreo sansa persoana respectiva sa obtina o pensie anticipata inaintea implinirii varstei de 65 de ani ?
Pentru detalii va stau la dispozitie .
Va mutumesc anticipat.
Răspuns la discuția Drept rezervatar
1) Contractul de vanzare cumparare incheiat de parintii si sora ta este probabil un contract de donatie deghizata ,care nu se sanctioneaza cu nulitatea daca intruneste conditiile de validitate ale contractului.
Promisiunea de vanzare nu transfera proprietatea ,ci da nastere unor obligatii cu caracter personal pentru parintii tai care sunt obligati fata de tine sa vanda in viitor bunurile respective.
Dovada promisiunii de vanzare se face conform regulilor generale (art. 1191 C.civ) care este tot un contract. Daca parintii tai refuza incheierea contractului de vanzare cumparare tu ai dreptul sa soliciti in instanta executarea obligatiei de catre parintii tai sau desfiintarea contractului cu daune interese in baza art 1021 C.civ.
2) Restul averii poate trece in proprietatea surorii tale dar cu respectarea rezervei succesorale.
3) Rezerva succesorala se stabileste la deschiderea succesiunii. Daca se constata ca s-a incalcat aceasta rezerva poti cere reductiunea liberalitatilor excesive ( legate sau donatii )
4) Am raspuns deja la intrebare.
Răspuns la discuția Contract de intretinere
Dreptul de intretinere este un drept personal si ,ca atare,este netransmisibil prin succesiune,deoarece se stinge la moartea beneficiarului .De aceea ,mostenitorii nu pot cere ,dupa moartea beneficiarului ,ca prestatia neefectuata in timpul vietii beneficiarului sa fie executat in persoana lor.
Obligatia de intretinere in sarcina debitorilor (parintii tai in speta) este indivizibila,cu o pluralitate de creditori si de debitori.Asa fiind ,obligatia de intretinere nu este susceptibila de executare partiala, ca atare ,ea nu este considerata indeplinita daca nu s-a executat integral ,fata de toti beneficiarii ( in speta ambii soti).Drept urmare ,neexecutarea obligatiei de intretinere fata de unul din beneficiari ,il indreptateste pe acesta sa solicite desfiintarea contractului si restabilirea situatiei anterioare cu privire la intregul imobil.
Actiunea in rezilierea contractului are caracter patrimonial ,de aceea trece la mostenitorii care culeg succesiunea fara sa fi renuntat si fara sa se fi implinit termenul de prescriptie.
Chiar daca n-au copii ,ei vor fi mosteniti de celelate rude,in speta frati sau surori.
Răspuns la discuția inm
Nu a raspuns nimeni la intrebarea mea privind numarul de candidati la inm. Va rog.
Răspuns la discuția inm
Stie cineva cati candidati sunt la examenul de admitere in inm