Strangere gunoaie din albia unui rau, in interiorul localitatii; cine are obligatia legala a strangerii gunoaielor aruncate in albia unui rau, in interiorul unei localitati, Apele Romane sau Primaria? Eventual daca imi puteti indica legea si articolul.
Actualizare coduri CAEN secundare: actualizarea codurilor CAEN secundare, conform Rev.3, , se face din oficiu de catre ONRC? Exista un termen?
Am solicitat un certificat constatator si apar tot cele de la Rev.2.
Nu exista un pdf pe care sa il completati, asa ca la celelalte declaratii. Necesita sa aveti un program informatic, care sa genereze aceasta declaratie D406.
Eroare D406: am urmatoarea eroare "Tipul declaratiei T nu corespunde cu perioada declarata: 1.2025 - 1.2025". Ce trebuie sa fac, cum corectez?
Recuperare garantie buna executie: Perioada de garantie a unei lucrari este expirata, nu s-a organizat receptie finala, deoarece constructorul nu mai raspunde la convocarea beneficiarului. Cum ne recuperam noi ca diriginti de santier, garantia de buna executie. La adresele noastre, beneficiarul raspunde ca nu ne poate debloca garantia deoarece constructorul nu raspunde. Asa ca stam si asteptam, dar nu stiu ce. Un sfat cum ne putem recupera banii.
Declaratia 406: Daca programul informatic pe care il folosim nu genereaza D406, exista posibilitatea completarii "manuale" a acesteia? Eventual unde gasim formularul si instructiuni de completare?
Probleme bilant;
1)Societatea are cod CAEN principal 4321, dar a desfasurat activitate preponderenta pe codul secundar 7112.
Este corect la bilant activitate preponderenta 4321 si activitate preponderent desfasurata 7112?
2) Daca administratorul este si director economic poate semna si la reprezentant legal si intocmit?
Chitanta eliberata de Asociatia de Proprietari: chitanta eliberata de Asociatia de Proprietari, pentru plata intretinerii lunare, trebuie sa poarte si stampila asociatiei sau este suficienta semnatura casierului?
Daca se poate trimitere la articolul din lege.
Plati dividende: din profitul anului 2023 s-au repartizat dividende in valoare de 50.000 lei. In anul 2024 s-au distribuit doar 10.000 lei.
Daca nu sunt fonduri suficiente pentru distribuirea integrala, cum se procedeaza?
1) in cazul impozitului de 8% se declara in D100 si se plateste pana la 25.01.2025?
2) in cazul contributiei la sanatate se plateste in momentul cand sunt distribuite? Dar declaratia unica cand se depune, daca de exemplu sunt distribuite in decembrie 2025?