avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters122621

Activitate ContSters122621

Buna ziua!

As dori sa stiu daca exista fonduri europene nerambursabile in domeniul protectiei mediului (mai precis in ceea ce priveste managementul deseurilor) care sa poate fi accesate de catre societatile comerciale cu un numar de salariati mai mare de 250 (daca se poate sa-mi trimiteti niste link-uri catre site-uri care ofera mai multe informatii)

Va multumesc!
Răspuns la discuția Inchiriere spatiu comun
Revin cu aceeasi problema, dar cu o intrebare suplimentara: ieri s-a facut o sedinta, iar familia care a inchiriat uscatoria ne-a adus de la Primarie niste documente din care rezulta ca ar fi concesionat spatiul respectiv pe o perioada de 49 ani. Pentru obtinerea aprobarilor s-a folosit de semnaturile vecinilor care ii fusesera date in alt scop.
Avand in vedere modificarile pe care le-a facut in spatiul respectiv (intre timp, pe langa peretele spart si-a terminat de construit balconul), as dori sa stiu daca este legal
Răspuns la discuția Inchiriere spatiu comun
Inchirierea spatiilor comune este reglementata in vreun act legislativ? Care?
La parterul blocului in care locuiesc exista o uscatorie, 2 apartamente si 2 garsoniere. Proprietarul garsonierei care are un perete comun cu uscatoria a vrut anul trecut sa inchirieze uscatoria, sa sparga peretele care o separa de garsoniera si sa-si transforme astfel casa intr-un apartament, promitand ca va da restului de locatari ai blocului o anumita suma.
Unul dintre locatarii blocului nu a fost de acord cu suma pe care urma sa o primeasca, astfel incat proprietarul garsonierei a apelat la ajutorul primariei orasului (careia se presupune ca i-ar plati si o chirie). Nu stiu daca are toate documentele necesare - cert este ca in momentul de fata uscatoria a devenit camera in locuinta sa si, in plus de o saptamana a inceput sa-si construiasca si balcon la noua camera.
Este daca este legal ca un spatiu comun dintr-un bloc sa devina doar proprietatea cuiva? Nu ar fi trebuit ca si ceilalti locatari sa primeasca o suma de bani?
Va multumesc mult pentru ajutor si pentru informatii!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:in urma cu 6 ani am scos dintr-o statie electrica niste condensatori care contineau un ulei periculos (PCB) si care potrivit HG 173:2000 trebuiau eliminati. La momentul respectiv condensatorii au fost doar scosi din instalatie, transferati intr-o magazie situata pe acelasi amplasament, dar nu au fost intocmite documentele necesare inregistrarii in contabilitate a acestor operatiuni.
Condensatorii au fost eliminati anul acesta, platindu-se pentru distrugerea lor o anumita suma.

Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a-i inregistra in contabilitate (banuiesc ca se face un proces verbal de scoatere de pe instalatie si de transfer in gestiunea altcuiva, iar apoi ii scad din gestiune pe baza avizului pe care il am de la firma prin intermediul careia am facut eliminarea).

De asemenea as dori sa stiu si care sunt efectiv inregistrarile contabile care se fac (mi s-a sugerat sa-i evidentiez fie ca plus la inventar, fie intr-un cont in afara bilantului).

Va multumesc!