avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Activitate dan_z

Activitate dan_z

Buna ziua,
Domnule Zaharia Marius, ati facut referire la prevederile legii privind reesalonarea platii ratelor catre Banci. Se poate sa spuneti in care lege sunt stipulate acestea? Multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri! Si o precizare pt. dl. Jus...nu e vorba de nici o camatarie. A fost vorba de un imprumut acordat unui prieten care s-a dovedit un nemernic si care a venit plangand cerand sa il ajut si jurand pe copii ca va returna suma la termenul stabilit impreuna si lasand si garantie cele doua B.O., insistand sa le primesc ca o dovada a bunei lui credinte. E clar ca nu am ce face cu acestea si nici banii nu ii mai recuperez. Mai raman juramintele lui si speranta ca D-zeu nu doarme. Cu atat mai mult ca nu sunt singurul tepuit. Inca 2 persoane care detineau autoturisme in leasing, achitate la zi si inmatriculate pe firma lui pt. ca nemernicul sa incaseze TVA-ul, au ramas fara masini pt. ca acesta nu si-a achitat ratele la Banci, iar o fosta angajata care i-a girat fara stirea sotului un credit bancar cu apartamentul, este in curs de executare silita din acelasi motiv iar sotul acesteia a amenintat ca se omoara daca ramane fara casa. O multime de oameni care au vrut sa ajute si care au fost nenorociti de un ticalos. Asa ca...poate macar pe unul dintre acestia il aude Divinitatea.
BO de care pomeneam nu au fost completate cu sumele care trebuiau restituite, acestea fiind lasate in alb si completata doar denumirea SC si semnatura detinatorului acesteia. in situatia in care le voi prezenta la plata si voi completa eu sumele, scrisul fiind diferit, aceasta nu constituie un fals? apoi, eu fiind persoana fizica pot introduce la plata BO lasate mie drept garantie de catre detinatorul acelei SC? Va multumesc!
In urma cu ceva timp am imprumutat unei persoane o importanta suma de bani. Avand in vedere faptul ca in acea perioada acesta poza in prieten si om de onoare, cat si perioada scurta in care urma sa returneze suma, nu am incheiat cu acesta nici un contract. In pofida acestui fapt, pentru a intari imaginea de persoana onorabila, respectivul - asociat unic al unei S.C. - mi-a lasat drept garantie 2 bilete la ordin, semnate, dar pe care nu a fost mentionata suma si nici data scadentei. ulterior persoana in cauza a tergiversat returnarea sumei, iar in prezent nu mai raspunde nici macar la telefon, iar din verificarile mele se pare ca nu sunt singura persoana "tepuita". Intrebarea mea este : ce sanse am sa imi recuperez banii in conditiile date si care ar fi pasii de parcurs. Va multumesc!