avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Subiect: recuperare imprumut girat cu bilete la ordin
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Subiect: recuperare imprumut girat cu bilete la ordin

In urma cu ceva timp am imprumutat unei persoane o importanta suma de bani. Avand in vedere faptul ca in acea perioada acesta poza in prieten si om de onoare, cat si perioada scurta in care urma sa returneze suma, nu am incheiat cu acesta nici un contract. In pofida acestui fapt, pentru a intari imaginea de persoana onorabila, respectivul - asociat unic al unei S.C. - mi-a lasat drept garantie 2 bilete la ordin, semnate, dar pe care nu a fost mentionata suma si nici data scadentei. ulterior persoana in cauza a tergiversat returnarea sumei, iar in prezent nu mai raspunde nici macar la telefon, iar din verificarile mele se pare ca nu sunt singura persoana "tepuita". Intrebarea mea este : ce sanse am sa imi recuperez banii in conditiile date si care ar fi pasii de parcurs. Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
dan_z, utilizator
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:15, 23 Ianuarie 2010
Introduceti biletele la ordin la plata. DAca in banca respectiva nu se vor gasi sume pentru a fi achitate o sa se faca refuz la plata.
Cu acest bilet ulterior mergeti la instanta (judecatorie) sa le investiti cu formula executorie.
Dupa aceea cautati un executor judecatoresc pentru a pune in executare respectivele titluri executorii.
Mai aveti la dispozitie , doar daca suma este peste 30000 ron sa solicitati deschiderea procedurii insolventei societatii respective.
Daca persoana fizica a avalizat cumva biletele aceasta va raspunde si personal.
Dar mai inainte verificati daca societatea mai exista.- nu cumva a fost radiata sau daca se afla in insolventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita stati laura stati laura Buna ziua, eu sunt administrator la o societate care acum este in insolventa, dar in vremurile bune am emis un bilet la ordin in valoare de 1500 lei pe care ... (vezi toată discuția)
Mai pot folosi un bilet la ordin dupa patru ani de la data emiterii? Mitra Mitra In urma cu patru ani am imprumutat o firma cu o suma de bani, pe care i-am transferat prin banca. Am contractul de imprumut si un bilet la ordin avalizat de ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin 69lac 69lac buna seara,acum un an am primit un bilet la ordin semnat si avalizat de administratorul societatii,la termenul scadent biletul a fost refuzat la banca din ... (vezi toată discuția)