avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bilet la ordin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bilet la ordin

buna seara,acum un an am primit un bilet la ordin semnat si avalizat de administratorul societatii,la termenul scadent biletul a fost refuzat la banca din lipsa de bani;am reusit sa incasez din el o suma nesemnificativa,mai e valabil biletul?mai exista vreo cale sa-l pot incasa?multumesc
Cel mai recent răspuns: 69lac , utilizator 13:54, 21 Mai 2010
da, daca firma mai plateste, altfel, instanta " va mananca"...:confused:
69lac a scris:

buna seara,acum un an am primit un bilet la ordin semnat si avalizat de administratorul societatii,la termenul scadent biletul a fost refuzat la banca din lipsa de bani;am reusit sa incasez din el o suma nesemnificativa,mai e valabil biletul?mai exista vreo cale sa-l pot incasa?multumesc

Mergeti la un executor judecatoresc din circumscriptia caruia are domiciliul debitorul si el se va ocupa de recuperarea sumei, cu atat mai mult cu cat este avalizat de catre administrator ca persoana fizica. In acest caz, el raspunde nu doar cu patrimoniul societatii ci si cu averea personala.
aici in zona noastra executorii nu accepta decat cu investire.
aba812001 a scris:

aici in zona noastra executorii nu accepta decat cu investire.

Nu am intrat in si mai multe detalii, insa executorul judecatoresc se poate ocupa de investirea cu formula executorie sau cel putin il indruma in vederea dobandirii efectului executoriu al biletului la ordin.
Tinand cont de faptul ca recuperarea creantei este aproape sigura datorita avalizarii( tot are ceva bunuri in patrimoniu acel administrator, nu?).
De ce zona vorbiti?
Botosani? Foarte frumos la dvs.

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Plangere penala mariusbm mariusbm Buna ziua, Societatea noastra a avut o seie de B.O. refuzate de catre o societate comerciala. Printre acestea exista 5 B.O. avalizate de catre administrator ... (vezi toată discuția)