avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ce se intampla daca nu platesc ratele la banca ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ce se intampla daca nu platesc ratele la banca ?

buna ziua! am o problema legata de banca. am facut acum 2 ani un imprumut la a***a si anul acesta am avut ceva probleme cu banii si am intarziat 3 rate.am vorbit cu banca ca sa le garantez ca platesc luna aceasta pe 20 3 rate insa ei mi-au spus ca daca nu achit pana astazi banca reziliaza contractul cu mine si voi fi obligata sa platesc toata suma odata. se poate intampla acest lucru?au dreptul sa faca asta?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
alexa0515, utilizator
Cel mai recent răspuns: dan_z , utilizator 18:23, 8 Septembrie 2010
e greu de presupus ce se poate intampla, deoarece nu stim exact clauzele continute de contractul incheiat cu banca, insa de regula se merge pe metoda "care pe care" si daca v-ati speriat, ar trebui sa platiti, daca nu, atunci stati linistiti, vor reveni cu tot felul de somatii, notificari si amenintari si numai apoi vor incerca executare silita si apoi aceasta se poate face numai dupa un proces in instanta si acest proces dureaza si...asa mai departe.
Concluzia? Stati linistiti ! dar incercati in timp sa le platiti cate putin in fiecare luna si nu veti avea probleme.
va dorim succes
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legale privind reesalonarea platii ratelor, va sfatuiesc sa solicitati bancii creditoare aceasta printr- o adresa trimisa prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. In acest sens anexati si dovada imposibilitatii platii ratelor( somaj, diminuare semnificativa a salariului, etc.).
In alta ordine de idei, rezilierea unui contract se face prin actiune in instanta. Asta nu "va incalzeste" cu nimic, dar va poate ajuta in sensul ca nimeni nu va poate forta sa platiti toata restanta odata. Executarea silita are regulile ei .
Cu stima !
multumesc pentru raspunsuri! da, m-am cam speriat desi eu nu am nimic pe nume ca sa aiba ce sa imi ia in cazul executarii silite.eu sunt in somaj si am cerut o reesalonare care mi s-a aprobat abia dupa 6 luni de la cerere. somajul meu era atunci 525 lei din care plateam 460 sau mai mult in functie de euro la banca si acum somajul este de 445 lei din care platesc 250 lei la banca..oricum alta varianta nu cred sa mai fie..la alta reesalonare ma refer.am sa ma ui in contract la sectiunea reziliere
Buna ziua,
Domnule Zaharia Marius, ati facut referire la prevederile legii privind reesalonarea platii ratelor catre Banci. Se poate sa spuneti in care lege sunt stipulate acestea? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu plata intarziata Gnikos Gnikos Buna ziua, Sper sa gasesc un raspuns care sa am linisteasca , va voi spune care este situatia.In 2008 am contractat un credit cu valoare de apx 9000 de Euro ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de credit nevoi personale bbloi bbloi Buna ziua, va supun si eu atentiri urmatoarea problema personala Am un credit de nevoi personale fara ipoteca in valoare de 20.000 euro la o banca pe 10 ani ... (vezi toată discuția)
Cum pot negocia cu banca ??? NICU LUCAN NICU LUCAN Buna ziua,am facut un imprumut de nevoi personale fara ipoteca acum 3 ani la banca,in acea perioada nu eram casatorit.In decembrie 2008 m-am casatorit,sotia ... (vezi toată discuția)