avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate hmu Alin

Activitate hmu Alin

Răspuns la discuția Numele completat gresit in PV
Multumesc pentru raspunsuri.
Este trecut numai prenumele tatalui meu, nu impreuna cu al meu.
Am luat o amenda pentru depasirea vitezei dar cand sa o platesc am vazut ca in PV agentul mi-a gresit prenumele in loc sa il treaca pe al meu l-a trecut pe cel al tatalui meu (probabil a citit gresit in buletin restul actelor sunt pe numele meu) deci in PV apare o persoana care nu exista pt ca este trecut numele tatalui meu si CNP-ul meu. Am sanse sa castig daca fac contestatie? Pot sa trimit prin posta cererea de chemare in judecata si sa cer judecarea in lipsa eu sunt din Timis iar amenda am luato in Valcea. Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Si eu am o problema asemanatoare.Am incheiat un contract de vanzare-cumparare (luat de pe internet) pentru o motocicleta intr-o zi de sarbatoare.Cum in ziua aceea era tot inchis a doua zi am fost eu la politie sa o radiez urmand sa trimit actele prin posta.La politie mi-au zis ca nu se procedeaza asa ca trebuie sa trimit toate actele la cumparator si dupa ce el inmatriculeaza se va radia on-line.Am trimis actele, cumparatorul a zis ca o sa inmatriculeze si o sa imi trimita foaia cu radierea ca sa pot sa o scot de la impozit.Acum nu mai raspunde la telefon si nici nu am primit foaia prin posta.Ce pot sa fac?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Am o problema cu un vecin minor.
Stiu ca nu raspunde penal, nu asta vreau.Ideea era ca parintii sa raspunda pentru faptele copilului.In legatura cu actiunea in raspundere civila nu se poate pentru ca nu exista prejudiciu.Sa inteleg ca pana nu imi sparge capul cu o piatra sau vreun geam de la masina nu pot sa fac nimic?
Multumesc pentru raspuns.
Am un vecin,un copil de vreo 4-5 ani care imi tot arunca pietre in curte peste gard.Si in curtea din fata unde se vede prin gard in curte si in cea din spate unde gardul este din beton inalt de 2 m deci nu se vede prin el.Am vorbit cu parintii dar degeaba.As vrea sa stiu daca pot sa depun o plangere dar nu stiu pe ce temei...eu am citit codul penal si ma gandeam la infrc. loviri sau alte violente dar am vazut ca tentativa nu se sanctioneaza.Daca puteti sa ma ajutati cu un sfat, in baza carui art. sa depun plangerea.
Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Permis suspendat pentru viteza
Buna ziua!
Va multumesc inca o data pentru raspuns.A aparut o problema,am primit astazi 02.03.2010 p v,l-am gasit in posta nu m-a chemat nimeni niciunde sa semnez ceva.In plic este doar p v,pe plic este pusa o stampila cu data? 29 01 10 12 AR si pe spate alta cu 01 02 10 12 TM.Ce se intampla in cazul asta?Eu am auzit ca se poate sa semneze aia pe la posta in locul tau si sa o aduca asa,se poate asa ceva?
Va rog sa ma ajutati nu stiu ce se intampla de cand se scurg cele 48 de ore sau pot sa stau cu el pana trec cele 30 de zile..
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Permis suspendat pentru viteza
Buna ziua!
In primul rand multumesc pentru raspuns.Fragmentul ala l-am gasit pe internet si am vrut sa intreb aici sa fiu sigur daca e ok ca pe net se scriu multe prostii.
Eu stau intr-o localitate din jud. Timis aici vine postasul si aduce corespondenta,deci daca nenea postasu` se face ca nu ma gaseste acasa pana trec alea 30 de zile am scapat de amenda si pot sa imi iau si permisul inapoi??
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Permis suspendat pentru viteza
Buna seara!
Puteti sa imi spuneti va rog daca informatiile din fragmentul de mai jos sunt adevarate si daca pot sa le folosesc in cazul meu.

Redactati plangerea in care mentionati datele dvs. de identitate si in care cereti anularea procesului-verbal cu seria si numarul... pe motiv ca retine o fapta neadevarata. Si atat. Nu dati niciun fel de detalii referitoare la incalcarile legii facute de agentul rutier. Mentionati insa in plangere, mare si citet, ca solicitati sa vi se comunice toate inscrisurile depuse ca probe in dosar de catre Inspectoratul de Politie care va fi partea dvs. adversa in proces. Trimiteti plangerea, insotita de o copie a procesului-verbal atacat, prin Posta (recomandata cu confirmare de primire). Si asteptati sa fiti citat. Daca Politia nu depune nimic, procesul-verbal se va anula, iar sentinta va va fi comunicata. Daca va depune acte, le veti primi prin posta, acasa.

p.s. Imi puteti spune in cat timp se prescrie amenda avand in vedere ca eu trebuie sa primesc p v prin posta.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Permis suspendat pentru viteza
Buna seara!
In data de 17.01.2010 am fost oprit de politia rutiera in localitatea Sagu judetul Arad pentru viteza 108kmh dupa spusele politistului,asta insemnand suspendarea permisului timp de 90 de zile si ameda 540 de lei.Nu am mentionat nimic la rubrica mentiuni si am refuzat sa semnez procesul verbal,o sa il primesc prin posta in aproximativ 15 zile..eu sunt din Timisoara.As vreau sa stiu ce sanse am sa se anuleze p v daca fac contestatie,m-au oprit la ora 19 30 deci era intuneric,am auzit ca aparatele radar dau erori noaptea...si ar putea exista si posibilitatea ca ei sa fi pornit radarul cand m-au vazut ca vin,atunci apare ceva in poza cum ca radarul nu este calibrat?Martorul pe care politistul la chemat sa ii spuna ca nu vreau sa semnez procesu nu a vazut nimic pentru ca si pe el l-au oprit la ceva timp dupa mine si nu l-a pus sa semneze nimic, i-a spus doar cum ma cheama si ca nu vreau sa semnez atat.Un prieten care era cu mine in masina l-a intrebat pe martor cum il cheam iar atunci politistul i-a spus pe un ton agresiv ca nu e treaba lui sa nu faca pe desteptul cu el ca poate il arunca din masina,apoi alt prieten de pe bancheta din spate i-a spus politistului ca e cam recalcitrant si la fel politistul a spus sa taca ca il arunca din masina prin geam si a deschis usa la masina si mi-a zis sa ies afara...am mers in spatele masini si acolo i-a spus la martor dupa aceea a zis ca pot sa plec.Cand m-a oprit a spus ca e de la politia rutiera si cum il cheama dar nu mi-a zis pentru ce m-a oprit, mi-a cerut actele si abia dupa mi-a spus ca am depasit viteza si p v la scris in masina nu de fata cu mine.Vreau sa stiu ce pot sa fac ca sa nu raman fara permis daca nu se poate anula p v macar sa raman cu permisul si sa platesc doar amenda.
Multumesc anticipat!