avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am o problema cu un vecin minor.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am o problema cu un vecin minor.

Am un vecin,un copil de vreo 4-5 ani care imi tot arunca pietre in curte peste gard.Si in curtea din fata unde se vede prin gard in curte si in cea din spate unde gardul este din beton inalt de 2 m deci nu se vede prin el.Am vorbit cu parintii dar degeaba.As vrea sa stiu daca pot sa depun o plangere dar nu stiu pe ce temei...eu am citit codul penal si ma gandeam la infrc. loviri sau alte violente dar am vazut ca tentativa nu se sanctioneaza.Daca puteti sa ma ajutati cu un sfat, in baza carui art. sa depun plangerea.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: hmu Alin , utilizator 21:20, 8 Iulie 2011
in primul rand copilul de 5 ani nu raspunde penal. daca doriti neaparat sa opriti poznele copilului puteti sa promovati pe calea civila in instanta o actiune in raspundere civila unde parintii trebuie sa va acopere prejudiciul creat intrucat la aceasta varsta parintii raspund pt faptele copilului.
Stiu ca nu raspunde penal, nu asta vreau.Ideea era ca parintii sa raspunda pentru faptele copilului.In legatura cu actiunea in raspundere civila nu se poate pentru ca nu exista prejudiciu.Sa inteleg ca pana nu imi sparge capul cu o piatra sau vreun geam de la masina nu pot sa fac nimic?
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obtine si eu un raspuns Canon01 Canon01 daca mai multe persoane arunc[ cu pietre spre un geam cu scopul de a-l sparge dar doar o piatra sparge geamul fara a se sti care persoana a aruncat-o ,cine va ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie,distrugere de bunuri si lovire raluca_andreea raluca_andreea Buna ziua! In data de 19 iunie m-am certat cu fostul meu concubin care era in vizita sa isi vada fetita.Cearta s-a terminat cu lovituri din partea lui,dupa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt în următoarea situație: copilul meu de 7 ... nichi74 nichi74 Bună ziua. Sunt în următoarea situație: Copilul meu de 7 ani a luat ATV -ul meu din curtea casei care nu este înscris și a circulat cu el pe drum ... (vezi toată discuția)