avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru viteza

Buna ziua,
In 11.01.2010 am fost ''prins'' in loc. Giurgeni cu 104km/h {asa a spus politistul} care era cu intr-o masina a politiei in mers in momentul respectiv si ca sa ma opresca a inceput sa dea ''biltzuri'' si a intrat cu masina pe sensul meu de circulatie. Am oprit,mi-a spus ce s-a intamplat si ca imi retine permisul pt 90 zile+amenda 540 lei. L-am rugat sa-mi arate foto si a zis ca doar in instanta.
Problema mea : Dupa completarea PV, a venit cu el gata scris la ''Alte mentiuni'' ,''Contravenient'' si pe ''Instiintarea de plata'' : Refuza. Fapt neadevarat, pentru ca eu am semnat, dupa care a scris la ''Alte mentiuni'' ce am avut eu de spus: ca nu sunt deacord cu viteza inregistrata,doresc fotografii ,doresc cerere de reducere. Mai este o mica neconcordanta cu drumul national pe care s-a intamplat fapta. In PV scrie DN2 localitate Giurgeni si in realitate este DN2A.
Ce credeti? Am vreo sansa sa-mi recuperez permisul daca fac contestatie?
Nu neg ca nu am depasit viteza legala in localitate dar nu 104 cum a zis politistul. As dorii schimbarea contraventiei la amenda si puncte, fara suspendarea permisului. Amenda am platit-o. Are vreo importanta in cazul in care fac contestatie?
P.S. Radarele PYTHON sunt omolgate sa inregistreze din mers?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters126857 , utilizator 22:36, 5 Februarie 2010
Depuneti contestatie la instanta pe raza careia s-a constatat contraventia, mentionand in plangerea nemultumirea dumneavostra. Dupa inregistrarea contestatiei la judecatorie solicitati un certificat de grefa care sa ateste constatarea procesului verbal de contraventie pe baza careia sa va puteti ridica permisul de conducere de la politie. In termen de 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti prin care vi s-a respins plangerea sunteti obligat sa va prezentati la politie pentru predarea permisului.
Daca directia de mers sau alte mentiuni nu au fost facute corect sau lipsesc din procesul verbal intocmit,formulati contestatie si solicitati(aratand toate acestea)anularare procesului verbal,deoarece acesta fac parte dintre motivele de nulitate prev.de art.16-17 din O.G.nr.1/2001.
Aveti sanse sa castigati contestatia.
Succes !
Buna ziua,
In primul rand multumesc celor care au raspuns mesajului meu.
Referitor la raspunsul lui r.gabi: Doar pentru simplu fapt ca nu este trecuta directia de mers este motiv de anulare a PV? In PV scrie " a condus pe DN2 km 118+500 in localitea Giurgeni ".
Mai am o intrebare de 1000 de puncte :
Daca fac o contestatie si cer instantei sa-mi schimbe incadrarea contraventie doar la amenda si puncte penalizare, solicitand acceptarea marjei de eroare a aparatului radar, 4% la viteze peste 100km/h , faptul ca eram la intrarea in localitate,ca nu am pus in pericol viata nimanui, ca nu sunt un "vitezoman" de fel, ca imi pare rau de cele intamplate si ca retinerea permisului imi afecteaza activitatea profesionala, credeti ca as avea vreo sansa?
Stiu ca este naiva intrebarea .
A incercat cineva si aceasta metoda?
Eu cred ca rationamentul privind reducerea vitezei pe baza marjei de eroare nu isi mai are rostul,atata timp cat nu a fost indicata directia de mers ,procesul verbal este lovit de nulitatea prev.de art.16 din OG nr.2/2001 si acesta este motivul principal al contestatie.
Daca dvs.doriti sa solicitati si recalcularea vitezei...
Referitor la ultimul raspuns a lui r.gabi.

Am citit art 16 din OG nr2/2001. Dupa cum scrie legea trebuia sa scrie si ocupatia si locul de munca al contravenientului. Dar pe PV nu apare un spatiu destinat acestei insemnari. Faptul ca eram cu o masina a societatii la care lucrez are vreo importanta?

Alte discuții în legătură

Contestatie proces-verbal politie rutiera tudosavioleta tudosavioleta Buna seara, ma aflu in urmatoarea situatie: am condus pe DN1 Predeal-Brasov, in zona Timisul de Jos, dupa acele curbe, am fos oprita de un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar mrAndreiS mrAndreiS Salut. Am vazut ca sunt multi avocati inregistrati pe forum si ca in general raspund la intrebari. Am si eu cateva legate de suspendarea permisului. Deci, ... (vezi toată discuția)
Contestatie pt verificarea metrologica mikutzaaa20 mikutzaaa20 buna! duminica pe data de 21 mi-a fost retinut permisul pt viteza,era restrictie d 50 si eu aveam 104.fiind incepatoare si avind permisul p 8 luni nu am stiut ... (vezi toată discuția)