avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate rcb

Activitate rcb

in general itm-ul nu sta sa verifice semnaturile dupa actele depuse, nu exista timp ptr asa ceva,poate fi un control de rutina sau angajatul v-a facut sesizare la ei, acest lucru ma duce cu gandul ca nu va aveti pe bune cu inspectorul dvs de acolo( ca altfel va anunta)
Răspuns la discuția termen restituire carte de munca
w0lfshad3 a scris:

Tocmai v-am zis ce am facut eu, in plus, cineva de aici a zis ca angajatorul tine cartea de munca (in cazul meu n-a trimis-o pana cand nu i-am cerut, si nu mai eram angajat). Costa 5 lei intr-adevar recomandata cu confirmare de primire, insa garantez ca veti primi un raspuns in termen, altfel aveti proba ca ati incercat si pot lua amenda daca faceti reclamatie + proba. Daca au depus-o la ITM, desi nu cred ca e cazul, faceti la fel. Astfel nu mai cheltuiti decat un drum la posta si 5 lei.

as dori sa va spun ca ITM nu trimite carti de munca prin posta, angajatul trebuie sa vina personal chiar daca este din provincie sau sa trimita pe cineva cu procura.
Răspuns la discuția termen restituire carte de munca
termenul in general care se va spune este de 2 saptamani in acelasi timp trebuie verificat daca in arhiva la dosarul firmei aveti depuse statele de plata pe care trebuie sa figurati cu salariul trecut in contract si cu eventualele modificari,decizia plecare,in lipsa unui act inspectorul la care este arondata firma la ITM vi le va solicita sa le aduceti inca odata.Dar aceste 2 saptamani depinde si de ce fel de comision plateste firma la ei si cat de repede isi face treaba respectivul.
Răspuns la discuția concedii fara salariu
se trec ca zile lucratoare dar la itm este necesar sa existe la dosarul firmei dvs cererile de cfs,altfel nu exista temei legal ptr inscrisul in cm,
As dori sa stiu daca in cazul restructurarilor care urmeaza sa aibe loc in cazul bugetarilor,avem dreptul la un salar compensator?
multumesc.