avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedii fara salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedii fara salariu

avand in vedere criza din tara, patronul a trimis in cfs o parte din salariati. cativa dintre ei se lichideaza. inscrierea cfs in carnetele de munca se face ca zile calendaristice sau lucratoare?
Cel mai recent răspuns: rcb , utilizator 23:36, 19 Ianuarie 2010
Avand in vedere legislatia in vigoare, patronul nu avea voie sa trimita salariatii in cfs. CFS se acorda de catre (patron) angajator la CEREREA salariatului. CFS nu se poate acorda decat in zile lucratoare.
exista cererile salariatiilor.Intrebarea este : se trce in carnet ca zile calendaristice sau lucratoarea?
Depinde de ce pretentii sunt la ITM. Sunt situatii in care ITM solicita sa se treaca la sfarsitul fiecarui an, altele sa se treaca la incetarea CIM. Zile lucratoare, doar in acele zile a fost in CFS, nu?
Buna seara,
angajatorul poate trimite in cocediu fara plata angajatii, pe o perioada de 15 zile pe an ( contractul colectiv la nivel national-art43-alin 4).
In carnet, apar zilele lucratoare
se trec ca zile lucratoare dar la itm este necesar sa existe la dosarul firmei dvs cererile de cfs,altfel nu exista temei legal ptr inscrisul in cm,

Alte discuții în legătură

Cfs -carnet de munca eujad eujad in carnetul de munca se trec nr de zile de CFS calendaristice sau lucratoare?o inspectoare a zis ca se trec calendaristice.dar am salariati din 1974 .... (vezi toată discuția)
Suspendarea cim fara stirea angajatului! ajutor ContSters145300 ContSters145300 Buna ziua si La multi ani! Am si eu o situatie de lamurit. Am gasit prin arhiva firmei la care sunt angajat,intamplator,o decizie de suspendare a CIM de la ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata nanuion nanuion Patronul la care lucrez ne-a trecut in 2010 timp de 6 luni cite 2 saptamini pe fiecare luna in cfs fara acordul nostru. In aceasta perioada noi am lucrat ... (vezi toată discuția)