avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea CIM fara stirea angajatului! Ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea CIM fara stirea angajatului! Ajutor

Buna ziua si La multi ani!

Am si eu o situatie de lamurit.
Am gasit prin arhiva firmei la care sunt angajat,intamplator,o decizie de suspendare a CIM de la 01.05.2009 pana la 01.01.2010,in care spune ca eu am cerut CFS,lucru neadevarat,deoarece am fost prezent zilnic la munca in tot acest timp,am semnat acte,am corespondenta care sa dovedeasca,am avut intalniri cu parteneri in tara si strainatate si am primit si sal,insa este adevarat fara sa mi se dea sa semnez un stat de plata,dealtfel stat de plata semnez foarte rar.
N-am apucat sa intreb patronul,despre ce este vb,deoarece hartia am gasit-o pe 30.12.2010.Cert este ca am avut CIM suspendat 8 luni,eu habar nu am avut si as dori sa stiu ce pot face in aceste conditii ca sa pot indrepta lucrurile?
N-ar trebui sa existe o cerere pt. CFS care se presupune ca l-am cerut,semnata de mine? Un stat de plata depus la ITM cu venit zero,tot semnat si de mine?
Am solicitat acum de la firma o fisa fiscala pe anul 2009 si 2010 si o copie dupa cartea de munca ca sa stiu exact cum stau si sa incep demersuri.
In afara de sesizare la ITM care nu stiu cat ma poate ajuta9mai ales daca patronul are si cunostinte acolo) ce as putea face? Daca exista o cerere de CFS si nu e semnatura mea, pot face o plangere penala,pentru fals?
Daca demonstrez ca nu am cerut CFS si nici nu am lipsit ,imi trec lunile lipsa pe cartea de munca?

Multumess tuturor care isi rapesc din timp sa ma ajute!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 3 Ianuarie 2011
Plangere la ITM,la politie plangere penala pentru fals si uz de fals,la tribunal actiune civila in pretentii in care solicitati inscrierea in cartea de munca de catre angajator a acestei perioade,precum si plata asigurarilor aferente acestei perioade,care trebuie constituita ca vechime in munca.Nu sunteti singurul care a patit-o.
Din pacate!sunt convins ca nu sunt singurul!
Multumesc frumos!
Daca vreau sa iau o copie dupa cartea de munca,personal de la ITM,trebuie sa fac o cerere si dureaza cateva zile pana o primesc,sau pur si simplu merg la ITM,solicit o coipe si o primesc?Gasesc acolo si presupusa mea cerere de CFS? Intreb deoarece nu sunt sigur ca patronul o sa-mi dea o copie a cartii de munca asa cum am solicitat si nici nu o sa-mi arate "cererea "mea de CFS,deoarece am mai solicitat o copie dupa crtea de munca,in iulie 2009 si azis ca este greu de obtinut si dureaza mult.

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
ContSters145300, utilizator
Potrivit legii,cartea dvs.de munca trebuie sa se afle la casa de pensii ,pentru scanare.Ulterior,veti primi acasa cartea de munca.Termenul prevazut de Codul Muncii pentru a va adresa instantei de judecata impotriva angajatorului este de trei ani,sub sanctiunea prescriptiei.
Chiar daca eu inca lucrez la acelasi angajator,cartea de munca tot acasa o primesc?Asadar trebuie sa astept luni de zile pana soseste de la casa de pensii,nu pot sa rezolv nimic deocamdata!

Multumesc f. mult pentru ajutor!
Carnetul de munca nu vi-l trimite nimeni acasa ... daca este la scanat puteti merge la Casa de pensii sa-l ridicati si sa faceti o copie .

Alte discuții în legătură

Recuperare carte de munca valicordos@yahoo.com valicordos@yahoo.com Cum se procedeaza in cazul in care angajatorul sustine ca a trimis cartea de munca la ITM in vederea scanarii si de atunci patronul ma tot plimba,ma trimite ... (vezi toată discuția)
Concedii fara salariu alina_vi alina_vi avand in vedere criza din tara, patronul a trimis in cfs o parte din salariati. cativa dintre ei se lichideaza. inscrierea cfs in carnetele de munca se face ca ... (vezi toată discuția)
Demisie corecta? si recuperare carte de munca pup_me pup_me Buna , vreau sa-mi dau demisia , as vrea daca puteti sa ma ajutati cu un formular , sau ce ar trebuii sa contina, si as vrea sa stiu cartea de munca in mod ... (vezi toată discuția)