avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE CORECTA? SI RECUPERARE CARTE DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE CORECTA? SI RECUPERARE CARTE DE MUNCA

Buna , vreau sa-mi dau demisia , as vrea daca puteti sa ma ajutati cu un formular , sau ce ar trebuii sa contina, si as vrea sa stiu cartea de munca in mod normal in cat timp trebuie sa o elibereze , eu lucrez in invatamant si avem secretara care tine cartile de munca , dar la fiecare ii face o " farsa" si nu le da cartile de munca decat dupa mult timp , eu vreau sa stiu cat timp are la dispozitie sa-mi alibereze cartea de munca ,in caz ca nu mio da sa stiu cu ce acte doveditoare sa ma prezint a ITM , deoarece eu din 1 februarie o sa fiu angajata in alta parte pe perioada determinata si nu vreau sa am probleme cu actele. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ligi , utilizator 21:46, 17 Ianuarie 2011
Buna seara,

Nu este un model anume de demisie. Trebuie sa contina neaparat data cu care va curge termenul de preaviz, in rest, deocamdata nu este nevoie de nimic. Dupa publicarea noului cod al muncii va fi altceva.
Cartea de munca se elibereaza la plecare, conform legii. Cert este in in ultimul timp si sa vrut angajatorul sa dea cartile de munca la timp nu ar fi putut. Itm-ul are termenele lui de predare si oricum, nu mai devreme de 2 saptamani. Au mai fost si la scanat, asa ca s-a prelungit termenul...
Important este ca incepand cu 1 ianuarie 2011 nimeni nu o sa va mai ceara carnetul de munca, deoarece nu mai sunt valabile. Dumneavoastra va trebui sa ridicati carnetul de munca de la actualul angajator si sa il pastrati cum trebuie acasa. Atat.
Mult succes la nou loc de munca!
Uitati un model de cerere de demisie :

DOMNULE ADMINISTRATOR

Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. seria XR nr. __________, eliberat de ___________ la data de ___________, CNP ______________, avand functia de _____________ la SC _____________ SRL ________,, in temeiul art. 79, alin. 3, / art. 79, alin. 8 din Legea nr. 53 / 2003 privind Codul Muncii, va rog respectuos sa imi aprobati demisia, incepand cu data de _____________.

Va multumesc .

In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze carnetul de munca completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.
ok, deci daca eu ultima mea zi de lucru este 31 ianuarie atunci inseamna ca in ziua respectiva trebuie sa imi dea si cartea de munca.Multumesc anticipat.
pup_me a scris:

ok, deci daca eu ultima mea zi de lucru este 31 ianuarie atunci inseamna ca in ziua respectiva trebuie sa imi dea si cartea de munca.Multumesc anticipat.

Teoretic asa este ... insa in practica mai dureaza ceva timp din cauza certificarii carnetului de munca de catre ITM.
Buna seara,

Precizez din nou, ca incepand cu data de 1 ianuarie 2011, ITM-ul nu mai functioneaza cu program de lucru cu publicul, decat pana la 31.12.2010, pentru primirea declaratiilor de comision si a statelor de plata pe luna decembrie 2010 si pentru predarea carnetelor de munca. Dupa data de 1 februarie nici un angajator nu se mai poate preleva de obligatia de a elbera carnetul de munca salariatului la plecare invocand intarzierea ITM.
Mai mult decat atat, dupa ridicarea carnetelor de munca de la ITM, angajatorul are obligatia sa le predea salariatilor, inchise la data de 31.12.2010,deoarece, incepand cu 1 ianuarie 2011, decretul privind carnetele de munca este abrogat si acestea nu vor mai fi folosite nici pentru inregistrari nici pentru a demonstra vechimea in munca dupa aceasta data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta Doina Elena Doina Elena Care este ultimul model de adverinta de vechime care se elibereaza dupa ianuarie 2011 , agreat de ITM? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Oug nr.123/2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Publicata in Monitorul Oficial nr.888/30.12.2010 , [b]abroga de la 01.01.2011 Legea nr.130/1999 - republicata, cu exceptia articolelor 2-16 care se abroga de ... (vezi toată discuția)
Despre demisie MGabriel MGabriel 1.In cazul in care angajatul isi trimite demisia prin posta (ex.prioripost cu confirmare de primire),cum poate demonstra,in eventualitatea ca apar probleme,ca ... (vezi toată discuția)