Buna ziua!
In data de 05.05.2013, chiar in noapte de Paste, am avut un mic incident cu jandarmeria. La biserica erau jandarmi ce asigurau ordinea publica si o coada imensa pentru intrat in biserica (sa iei lumina si "paste"). Am fost la unul din jandarmi sa il rog sa ma lase in curtea bisericii (atentie, nu in biserica) sa aprind cateva lumanari iar el m-a trimis la coada (coada fiind de un kilometru). I-am explicat foarte frumos ca nu vreau sa intru in biserica, ci doar in curtea ei pentru a aprinde lumanari, i-am aratat pana si lumanarile, l-am rugat sa ma insoteasca unu din ei pana acolo sa vada ca nu vreau sa intru in fata cetatenilor. Nu s-a putut de niciun fel, iar el foarte suparat de insistenta mea, m-a "tras pe dreapta" sa ma sanctioneze (ca doar suntem oameni credinciosi). Le-am dat toate datele si le-am spus ca nu semnez nimic indiferent ce vor scrie ei acolo. Mi-au spus ca amenda este de 200 lei si ca daca nu semnez pot pleca.
Astazi, 13.05.2013, au venit doi jandarmi la mine acasa cu procesul verbal sa mi-l predea. Eu nu eram acasa si au pus o vecina sa semneze ca martora ca si-au facut datoria, apoi au lasat procesul verbal in usa (nici macar in cutia postala pentru a se asigura ca nu il ia nimeni). Acum vad ca amenda este de 500 lei, iar "fapta este prevazuta de art.3 pct. 15 din L.6 61/91 RA si sanctionata de art.4 alin.1 din Lit c din L6 61/91 RA." (citat din procesul verbal).
Acum intrebarile mele pentru dumneavoastra:
1) Cum sunt ei siguri ca am primit acest proces verbal ?
2) Ce se intampla daca il las asa si ma fac ca nu stiu de el ?
3) Daca nu platesc amenda ce se intampla ? (mentionez ca n-am nimic pe numele meu, n-am loc de munca, am un card cu 2 lei pe el folosit acum multi ani pentru plati online, de locuit locuiesc intr-un apartament inchiriat pe numele mamei)
4) Cum as putea contesta amenda in instanta ? (As avea ca martor pe prietena mea, si o caseta video facuta de ei. Nu stiu exact ce filmau, dar in filmulet am spus toate cele intamplate.
Nu stiu cat de letale sau neletale sunt aceste arme. Ele practic sunt niste jucarii. Ca cele, daca mai stiti, cand eram mici (plastic cu bile de plastic). Acum plasticul pistolului este din otel pentru a-i oferi aspectul de "adevarat", iar bilele au ramas aceleasi. Scrie ca are forta de 2 joule. Nu stiu sa zic ce inseamna asta asupra corpului uman.
"Armele neletale pot fi detinute, purtate si folosite numai dupa ce acestea au fost inregistrate la autoritatile competente, in conditiile prezentei legi."
Si unde se poate face aceasta inregistrare ?Si pe ce baza se face inregistrarea ?
Buna ziua!
Doresc de mult sa-mi achizitionez un pistol cu bile, din magazin, atat pentru linistea sufleteasca cat si pentru satisfactia personala. Achizitionarea se face dintr-un magazin specializat in arme pentru sport si agrement, zic ei.
M-am interesat la magazin si mi-au spus ca nu este nicio problema cu legea, ca am o carticica si bonul fiscal, iar la orice control sa le arat si nu se intampla nimic.
Acestea fiind spuse, vreau sa va adresez dumneavoastra cateva intrebari:
1. Simpla purtare (tinere-depozitare) in ghiozdan/geanta a pistolului, poate reprezenta infractiune sau contraventie ?
2. In caz de control/perchezitie al jandarmeriei sau politiei in timp ce pistolul este in ghiozdan/ geanta, reprezinta infractiune sau contraventie ?
3. Folosirea in momente de autoaparare, pentru ranire sau doar intimidare, reprezinta infractiune sau contraventie ?
4. Ce fapte pot fi de natura penala in cazul pistolului ?
Va rog sa raspundeti cat se poate de clar si detaliat la intrebari. Sunt foarte nedumerit in privinta lui. Va multumesc anticipat :*
Vroiam sa merg cu niste prietenii la sala polivalenta (bucuresti) unde se diputau meciuri de fotbal intre licee. In apropierea salii am gasit un briceag tip fluture ascuns sub o masina (pus sub masina dar in acelasi timp la vedere). L-am luat, l-am pus in rucsac fara vreun gand. Cand am intrat in sala am fost perchezitionati de jandarmi si asupra mea a fost gasit acel briceag. Le-am explicat si eu, si prietenii ca l-am gasit afara si nu aveam nicio intentie (asta am si scris in declaratii). Asta e tot.
Si in cat timp dispare pata asta ??? Cat timp dureaza pana la finalizare ??
Am fost si m-am interesat la doua sectii de politie. "Nu va putem dezvalui astfel de lucruri", "Nu sunteti in masura sa aflati", "Nu se poate decat cu prezenta nu stiu cui" etc-- astfel de raspunsuri am primit.
Cum altfel pot afla ?? (fara pile si relatii)
Buna ziua! In luna ianuarie a acestui an, asupra mea a fost gasit un briceag ( 9cm lama) nefolosit (nici macar cu gandul) in ceva "murdar". (pur si simplu il aveam in rucsac-nescos la "lumina soarelui").
Am dat declaratii si tot ce trebuie intai jandarmilor (cei ce m-au perchezitionat) apoi am fost dus la politie (iar declaratie), urmand dupa ceva timp sa fiu contactat. Nu am fost sunat nu am primit nimic prin posta nu nimic. Nu am primit amenda, nicio judecata, niciun cazier, absolut nimic.
Va rog mult sa imi spuneti daca in aceste conditii se poate numi antecedent penal sau nu ! In cat timp dispare in caz ca e ??
( tin sa mentionez ca anul acesta termin liceul urmand ca anul viitor sa dau la academia de politie. Acolo scrie clar ca nu trebuie sa am antecedente penale) o ultima intrebare ar fi: Am sanse sa intru cu aceasta mica patanie ?
Va rog mult de tot sa va dati cu parerea (poate chiar dintr-o lege ceva). Va multumesc anticipat !
Cred ca am omis un lucru, mai mult sau mai putin relevant : Jandarmii au luat declaratia unui martor. Este important acest detaliu ? Schimba cu ceva situatia ?