asta e o gandire deficiatare si am sa iti spun de ce.tu mergi sa bati la portile lor nu ei la poarta ta.regulile jocului le fac ei tocmai pentru ca nu sunt o "institutie" de stat la care regulille sa fie facut de stat,de aceea e si un mediu asa competitiv.facand ei regulile,joci dupa ele indiferent ca iti convine sau nu.tot uitandu-te in curtea inm-ului nu faci nimic bun pentru moralul tau,chiar imi vine sa rad cand vad ca acolo totul ti se pare frumos si roz.pentru ce dracu' nu ai dat atunci acolo?sau ai picat si acolo si dupa ce ti-ai spus ofurile legat de examenul ala ai incercat acum la barou?asa cum pica lumea asa si trece,si uite ca nu s-a intamplat in nici un an sa nu intre nimeni.probabil exista si pile dar este si un procent care intra pe barba lor(a se citi munca:) ).nejustificat de dificil?cine esti tu sa stabilesti asta?cand vrei sa iti cumperi o masina nu iti stabilesti reperele pe care le vei lua in considerare pentru a face achizitia?normal ca celui care va dori sa iti vanda o dacie i se vor parea absurde asteptarile tale de incalzire in scaune sau alte asemenea lucruri.invatati-va o data si nu mai asteptati sa va puna prune in straitza nimeni,vreti ceva,puneti mana si trageti si POATE o sa obtineti.daca nu incercati in continuare.pe de alta parte imi e mila si de ala cu 69 de grile,nu vad cu ce suntem noi astia cu 70 mai destepti ca ei,dar,repet,astea sunt regulile jocului si asa le jucam.
Si eu sunt de parere ca tu ai gandirea deficitara. Eu m-am saturat sa joc dupa regulile facute de cei care ne conduc intr-un fel sau altul. INPPA, UNBR exista pentru a reglementa acest domeniu si pentru a ne ajuta sa devenim avocati dupa terminarea unei facultati, deci ei sunt in slujba noastra, nu sunt un SRL la care apelezi daca iti convine. Exemplul cu masina e paralel cu subiectul, masina nu ma obliga nimeni sa imi cumpar si eventual o pot face de unde vreau. Aici nu exista alternativa, baroul alternativ infiintat de Bota a fost criticat vehement de cel "traditional" si eventual impins spre moarte, desi dupa o scurta informare am inteles ca majoritatea instantelor le-au dat dreptate celor din "noul" barou, deci nu exista interesul de a exista concurenta.
Tocmai asta e si ideea principala cu acest examen care a devenit din ce in ce mai inaccesibil, vin tinerii avocati si iau cazuri pentru onorarii mai mici fata de cei vechi, totul este gandit in primul rand in interesul lor. Hai sa nu uitam ca traim in Romania.
OK, inteleg sa existe o selectie, dar daca se intrece o anumita limita se poate ajunge foarte usor la extrema cealalta, ingradirea dreptului la munca. Daca sunt asa ingrijorati de calitatea serviciilor avocatilor, desi fiecare e liber sa isi aleaga avocatul iar selectia se face natural, sa organizeze o examinare din 2 in 2 ani si pt avocatii existenti, oare cati ar trece acest examen pe care il sustinem noi?(nu ar fi normal nici asta, dar mergand pe argumentele lor as putea avansa aceasta idee) Pana acum cativa ani se intra in avocatura ca in tramvai si acum e piata saturata iar acum se trece la cealalta extrema si noi suntem cei mai afectati.
Pe mine nu ma deranjaza neaparat dificultatea examenului, nici macar taxa exagerata si nejustificata, ma deranjaza ca ei ne pot impune noua ce taxe si ce examene vor iar noi trebuie sa inghitim ce ni se ofera si sa jucam dupa cum canta ei. Consider ca noi absolventii de drept ar trebui sa avem primul cuvant in aceasta chestiune, pentru ca pe noi ne priveste si este vorba de viitorul nostru.
Nu am dat la INM, nu ma intereseaza domeniul, am zis doar ca examenul acela are o justificare a dificultatii. Eu unul am ales facultatea de drept si apoi avocatura tocmai pentru ca nu vreau sa joc dupa regulile nimanui.
Nu am nimic cu cei care accepta situatia si isi vad de treaba lor, foarte bine, fiecare e liber sa gandeasca si sa actioneze cum doreste dar as vrea ca cei care au ceva de spus sa spuna, orice, nu conteaza, sa stie si cei din conducere ca existam si nu stam ca berile in lazi.