avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Activitate knoppyx

Activitate knoppyx

Ce anume era previzibila? Ca noi contractul l-am semnat in 2019, cand nu era pandemie. Am amanat odata deja in 2020 si acum ar trebui sa amanam a doua oara.

Inteleg ca asa am semnat, inteleg ce inseamna un contract, dar nu e nici vina mea ca evenimentul nu se mai poate tine. Nici vina lor intradevar, dar nici vina mea. Pana la urma, ei oricum nu pot sa tina alt eveniment, deci fizic, nu le aduc niciun prejudiciu.
Buna ziua. Suntem in anul 2021 si pandemia de COVID-19 ne incurca toate planurile. Suntem unul din multe cupluri care ne aflam in situatia de fi nevoiti sa amanam sau anulam pentru a doua oara din cauza acestei pandemii. Astazi, 2 oct 2021, se pare ca se vor interzice din nou nunti si botezurile, cu 3 saptamani inainte de nunta noastra.

In contractele cu furnizorii de servicii (salon, fotograf, formatie etc.) exista niste clauze prin care noi ne putem primi inapoi avansul dat doar in cazul in care ei renunta la contract sau doar in caz de forta majora (decesul unuia dintre miri, decesul unuia dintre parinti etc.).

In aceste conditii, in care aceste evenimente sunt interzise prin lege, exista vreo modalitate legala prin care noi ne putem primi avansurile inapoi in cazul in care nu putem tine nunta? Hotararea de guvern sau a Consiliului Municipal Bucuresti poate avea greutate mai mare decat ce am semnat in contract? Multumesc
Buna ziua. Nu am reusit sa inchiriez, cererea catre primaria sectorului 4 a fost respinsa pe motiv ca in acel parc nu se pot desfasura astfel de activitati. Dar in parc era deja cineva care inchiria atat masinute cu pedale cat si masinute electrice. Probabil am fost prea naiv sa cred ca eu, neica nimeni, fara pile, pot sa fac ceva in tara asta. Bafta
Buna ziua tuturor,

Vreau sa deschid in parcul Oraselul Copiilor un centru de inchirieri karturi cu pedale (masinute cu pedale) pentru copii. As vrea sa stiu care este procedura de inchiriere a unui spatiu public? Nu am nevoie de foarte mult spatiu, cativa metrii patrati pentru a aseza o masa, un scaun si cateva masinute. Va rog frumos sa ma ajutati. Multumesc aticipat.

O zi buna
Buna ziua,

De ceva vreme vreau sa imi deschid un magazin online. In marea majoritate produsele vor fi achizitionate de la furnizori locali. Insa pe viitor, as dori adaugarea de produse pe care niciun furnizor local nu le livreaza, dar pe care le pot gasi pe alte magazine online. Intrebarea mea este: cum pot cumpara de pe ebay si vinde in tara legal? Chitanta care imi este trimisa de cei de la PayPal poate fi trecuta in registru de incasari si plati? Daca nu, atunci cum anume pot face chestia asta in legalitate?

Multumesc
Răspuns la discuția cod CAEN
Buna seara !
Si eu am aceiasi problema. Vreau sa ma fac PFA si sa amplasez in centrele comerciale automate de guma de mestecat, mingi de cauciuc, jucarii in capsule de plastic, tatuaje pentru copii. Si nu stiu in ce cod CAEN ma incadrez. Va rog mult daca ma poate ajuta cineva.
Multumesc anticipat