avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Activitate Mabel

Activitate Mabel

Va multumesc pentru sfat. Pana la urma cred ca asa voi face, din pacate...
Si mie mi se pare ciudat...
Nu as vrea sa imi iau concediu de risc maternal pentru ca nu se plateste la fel...:"> Si chiar nu mi se pare corect sa fac eu un compromis atata timp cat e dreptul meu sa primesc concediul respectiv.
Medicul meu de familie sustine ferm ca se imparte in 63 de zile inainte de nastere si 63 dupa nastere si ca el nu a dat pana acum altfel...
Pai stiu sigur data la care voi naste. Sunt deja programata pentru cezariana, cu o saptamana inainte de data probabila a nasterii, deci ma incadrez sigur. Deja as avea mai putin de 84 de zile de prenatal, deci mai mult de 42 de postnatal.
Dar medicul de familie zice ca indiferent cand sunt eu programata, nu imi da concediul pana nu implinesc 32 de saptamani de sarcina...
Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie foarte neplacuta. Sunt insarcinata in 29 de saptamani si vreau sa intru in concediu prenatal insa medicul meu de familie spune ca nu am voie decat incepand cu saptamana 32.
Eu am citit ca din cele 126 de zile doar 42 sunt obligatorii dupa nastere, iar daca vreau, pot sa imi iau restul de 84 inainte. Gresesc eu undeva? Deja am anuntat la serviciu ca plec si am predat sarcinile. Ce pot sa fac acum?
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns!
Multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu cum se procedeaza in situatia in care parintii unui copilas, necasatoriti, locuiesc la o distanta de aprox 300km unul de celalalt, copilul fiind incredintat mamei. In instanta se ia considerare problema distantei dintre domicilii?
Ei nu se pot intelege amiabil deoarece tatal doreste sa si ia copilul la el in intervalul care va fi stabilit de catre judecator dar mama nu e de acord sa il care pe tren mereu, mai ales ca este vorba doar de un copilas de 5 luni.
Va multumesc
Va multumesc pentru raspuns!
Am gresit cand am spus bonus, intr-adevar, a fost primul termen care mi-a venit in minte pe moment. :)
Am in cazul acesta dreptul de a solicita dovezi referitoare la metodele de calcul folosite de ei? Sau acestea se pot obtine numai daca actionez in instanta? E un drum anevoios si nu prea ma incumet sa iau asemenea masuri daca se pune problema asa...
Buna ziua!
Am o serie de nelamuriri referitoare la acordarea acestui bonus...
Daca societatea la care lucrez are atat angajati cu norma intreaga cat si cu jumate de norma, se iau in considerare si salariile angajatiilor cu jumate de norma cand vine vorba de acest calcul? Eu lucrez cu norma intreaga.
Am intrebat la resurse umane la ce suma se calculeaza acest bonus la noi si mi s-a raspuns ca este vorba de 690 lei, lucru care m-a surprins in conditiile in care cel mai mic salariu la angajatii cu norma intreaga este de 800 de lei, iar veniturile se intind pana la 2000 lei.
Pot sa contest aceasta suma prestabilita de ei?

Multumesc frumos
Buna Ararin, multumesc pentru raspuns!
Povesteste-mi de situatia ta daca poti si vrei...
Eu mai am putin pana nasc. In momentul de fata traiesc cu fostul meu sot (de care, cum am spus, am divortat cand eram insarcinata in luna a 2-a insa ne-am impacat la 3 luni dupa divort si doreste sa declare copilul ca fiind al lui ca sa il putem creste impreuna) iar cu tatal copilului nu m-am mai vazut de cand am ramas insarcinata dar m-a contactat telefonic de numeroase ori sa ma avertizeze ca dupa ce se naste copilul va intenta proces pentru stabilirea paternitatii si pentru a recunoaste copilul.
Eu nu vreau sa ii acord nici macar dreptul la vizita fiindca copilul deja se naste intr-o familie si nu vreau sa aiba 2 tati, vreau sa creasca normal si armonios si de-asta intrebam cum procedeaza legea in situatiile astea...
Nu va suparati pe mine, chiar repet intrebarile pentru ca mi-e foarte dificil sa inteleg, nemaintalndid aceasta situatie, dar ce legatura au ultimele 2 legi cu situatia mea? Unde se incadreaza?