avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Medicul de familie nu ma lasa sa intru in prenatal!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Medicul de familie nu ma lasa sa intru in prenatal!

Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie foarte neplacuta. Sunt insarcinata in 29 de saptamani si vreau sa intru in concediu prenatal insa medicul meu de familie spune ca nu am voie decat incepand cu saptamana 32.
Eu am citit ca din cele 126 de zile doar 42 sunt obligatorii dupa nastere, iar daca vreau, pot sa imi iau restul de 84 inainte. Gresesc eu undeva? Deja am anuntat la serviciu ca plec si am predat sarcinile. Ce pot sa fac acum?
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 13:29, 31 Martie 2010
Da, asa este, trebuie sa efectuati minim 42 zile dupa nastere.
Dar trebuie sa aveti in vedere o marja, ptr ca nu se stie SIGUR data in care veti naste.
Daca medicul dvs nu vrea sa va dea prenatalul, atunci incercati cu niste concedii medical de boala obisnuita sau concediu medcial de risc maternal care nu au nici o legatura cu cele 126 zile pre si post natal
Pai stiu sigur data la care voi naste. Sunt deja programata pentru cezariana, cu o saptamana inainte de data probabila a nasterii, deci ma incadrez sigur. Deja as avea mai putin de 84 de zile de prenatal, deci mai mult de 42 de postnatal.
Dar medicul de familie zice ca indiferent cand sunt eu programata, nu imi da concediul pana nu implinesc 32 de saptamani de sarcina...
Schimbati-va medicul de familie...mai aveti timp, daca nu va intelegeti cu acesta.
puteti sa va luati concediu de risc maternal oricat, vi-l poate elibera chiar si medicul specialist ( obstetrician ). dar e un pic ciudat ca medicul de familie sa nu va ajute, mai bine il schimbati. adica nu aveti probleme la serviciu, ei sunt de acord, ati predat tot, si se gaseste medicul de familie sa se opuna?! :O
Si mie mi se pare ciudat...
Nu as vrea sa imi iau concediu de risc maternal pentru ca nu se plateste la fel...:"> Si chiar nu mi se pare corect sa fac eu un compromis atata timp cat e dreptul meu sa primesc concediul respectiv.
Medicul meu de familie sustine ferm ca se imparte in 63 de zile inainte de nastere si 63 dupa nastere si ca el nu a dat pana acum altfel...

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate Ramona24 Ramona24 Salut!! La 6 luni jumatate se poate intra NORMAL in concediu de maternitate SAU DOAR LA 7 LUNI JUMATATE? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal feherildiko feherildiko Dupa cunostintele mele legislatia prevede un total de126 de zile concediu pre- si postnatal din care 42 de zile obligatoriu postnatal. Restul de 84 de zile eu ... (vezi toată discuția)
De cand pot intra in concediu prenatal? manjula manjula din cate am citit in lege, sunt obligata sa-mi las 42 zile din cele 126, dupa nastere. asta inseamna ca, teoretic, pot intra in concediu prenatal cu 84 zile ... (vezi toată discuția)