avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate addrienne90

Activitate addrienne90

Răspuns la discuția Succesiune apartament 2 ipoteci
27 februarie 2011
Buna ziua,

As avea o mare nevoie de ajutor de la cineva calificat, sunt debusolata. In 2011, a decedat mama mea, mai am o sora care in prezent are 5 ani, eu am 25. Parte din masa succesorala este un apartament luat prin credit ipotecar de la bcr de 7500 de euro. Deoarece nu am putut incasa asigurarea la momentul decesului, eu m-am ocupat de plata ratelor de atunci pana in prezent. In momentul decesului existau datorii la intretinere de peste 10000 de lei, care in prezent, cu penalizari au ajuns la 21000. La adresa respectiva nu locuiesc eu, locuieste bunica mea. Acum o saptamana am primit de la oficiu de cadastru o hartie prin care ne anunta ca s-a intabulat o noua "ipoteca legala" de 40000 lei. Ieri a venit o doamna de la APATERM (furnizor de apa) la usa bunicii mele sa ii spuna ca ii scoate casa la licitatie, nu a lasat nici un document, doar atat i-a zis. S-a dus bunica mea la Asociatie de Propr. si administratorul i-a explicat ca de la suma de 21000 restante (care includ deja penalizari), Apaterm-ul a mai adaugat cate 2% pe zi, ajungandu-se astfel la ipoteca de 40000. Mie mi se pare hotie pe fata, te ingroapa ca sa te lase fara casa, e situatia multor oameni.

Problema mea e ca nu stiu cum sa fac, mama mi-a lasat mai mult datorii decat bunuri. Apartamentul are in prezent 2 ipoteci, una de 7500 de euro, una de 40000 de lei, pretul lui de piata e undeva la 25000 de euro maxim, succesiunea nu a fost facuta din cauza creditului la BCR, pentru ca sora mea e minora si nu poate fi titulara de credit si nici nu poate fi divizat creditul, ma simt legata de maini si de picioare. Nu stiu cum sa procedez. Daca aveti vreo idee, sunt deschisa.
Răspuns la discuția Vatamare corporala
Deci exista sanse sa nu fie trimis in judecata. Asta ce ar insemna, ca i s-ar da amenda sau ar scapa fara nimic?
Buna ziua,

Ma numesc Adriana si as avea nevoie de cateva informatii de la cei care poate au mai trecut prin asta sau cunosc legea mai bine decat mine. Am fost agresata fizic de partener si in urma acestui fapt am ramas cu multiple vanatai. Am fost la IML pentru eliberarea unui certificat medico-legal si din cate am inteles, am la dispozitie 60 zile de la data faptei pentru a depune plangere la politie. Inca nu m-am decis daca sa fac asta sau nu, si asta din teama de a nu fi agresata din nou mai rau. Intrebarea mea este urmatoarea: ce i se poate intampla respectivului pentru fapta comisa in conditiile in care nu a fost necesara spitalizarea dar acesta in momentul de fata este condamnat cu suspendare si sub supraveghere pentru furt calificat si mai are un dosar pe rol tot pentru furt calificat?
Răspuns la discuția calcul factura caldura
deci nu stiu daca am inteles bn....daca ceilalti declara un consum mai mic , creste valoarea unitatii echivalent termice si platesc de nu stiu cate ori mai mult? si nu se poate face nimic? doar sa platesc in continuare 500-600 ron pe luna pt niste amarate de 200 unitati?
Din contra, ap din bucuresti e la et 8/10, cu doi pereti exteriori, iar cel din Galati e la ultimul etaj 11/11, tot doi pereti ext.
Eu inteleg ca pretul gigacaloriei este diferit, dar sigur nu e de 8 ori mai mare, nu o fi gigacaloria 30 de lei in Bucuresti.
Buna ziua, am niste nelamuriri legate de costurile de caldura cu repartitoare. In prezent locuiesc in Bucuresti intr-un apart de 2 cam cu o supraf de 54 mp. Am un consum lunar de aproximativ 600 de unitati si nu mi-a venit niciodata mai mult de 200 ron la intretinere pt caldura. Problema mea este alta insa. Intr-un apartament din Galati, apart cu aceeasi suprafata, acelasi nr de camere, la un consum de mai putin de 200 de unitati a venit factura de 550 ron.
Apare consum doar la doua repartitoare.
I. index vechi 93, index nou 236, dif indecsi 143....dupa calculul cu factorul global si cel de corectie scrie total consum 305 unitati
II. Index vechi 96, index nou 129, dif indecsi 33, dupa calculul cu fact global si de corectie rezulta 260 unitati.
Totalul celor doua este in concluzie 565 unitati...
E ciudat in primul rand cum de la un consum pe repartitoare de 176 unitati se ajunge la unul de 565. Dar ciudateniile continua...

Consumul pt coloane si ce mai e la comun e 34 unitati.

Bun. Aceste 599 unitati sunt inmultite cu 0,0032 care cica reprezinta energia pe unitate si asa cum scrie pe factura, rezultatul e de 1,92 Gcal. !!!!
pret Gcal 247 Ron, deci rezulta un cost de 475 Ron. cu ce mai e adaugat acolo, se ajunge la 550 Ron. Dar de la 210 unitati la 1,92Gcal e cale lunga, zic eu.

Cum e posibil ca eu in Bucuresti sa dau pt 600 unitati 150-200 RON, iar la Galati pt 176 sa dau 550 RON?

Va rog daca stiti, lamuriti-ma.
Nu avem ce bani sa-i dam, si oricum asta nu ne-ar garanta cu nimic sembarea actelir de adoptie. Nu te poti baza pe cuvantul acestui om . Si chiar daca ar semna adoptia, legea ii permite oricand sa revina asupra deciziei. Trebuie decazut din drepturi, iar asta se poate face numai in instanta.
Si trebuia sa ma intorc acasa si c sa fac? Sa las scoala, job, tot ca sa fac ce? De ea nu puteam sa am grija, ea vroia sa stea cu el, zicea ca nu o las eu sa fie fericita daca ii ziceam cv de el. Si mai mult, eu nu aveam cum sa ma duc singura la ei, el m-a amenintat de nenumarate ori cu bataia si violul? Nu am avut de ales. Ea ma suna fara sa stie el. Ce puteam eu sa fac, la 20 de ani?