avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune apartament 2 ipoteci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune apartament 2 ipoteci

Buna ziua,

As avea o mare nevoie de ajutor de la cineva calificat, sunt debusolata. In 2011, a decedat mama mea, mai am o sora care in prezent are 5 ani, eu am 25. Parte din masa succesorala este un apartament luat prin credit ipotecar de la bcr de 7500 de euro. Deoarece nu am putut incasa asigurarea la momentul decesului, eu m-am ocupat de plata ratelor de atunci pana in prezent. In momentul decesului existau datorii la intretinere de peste 10000 de lei, care in prezent, cu penalizari au ajuns la 21000. La adresa respectiva nu locuiesc eu, locuieste bunica mea. Acum o saptamana am primit de la oficiu de cadastru o hartie prin care ne anunta ca s-a intabulat o noua "ipoteca legala" de 40000 lei. Ieri a venit o doamna de la APATERM (furnizor de apa) la usa bunicii mele sa ii spuna ca ii scoate casa la licitatie, nu a lasat nici un document, doar atat i-a zis. S-a dus bunica mea la Asociatie de Propr. si administratorul i-a explicat ca de la suma de 21000 restante (care includ deja penalizari), Apaterm-ul a mai adaugat cate 2% pe zi, ajungandu-se astfel la ipoteca de 40000. Mie mi se pare hotie pe fata, te ingroapa ca sa te lase fara casa, e situatia multor oameni.

Problema mea e ca nu stiu cum sa fac, mama mi-a lasat mai mult datorii decat bunuri. Apartamentul are in prezent 2 ipoteci, una de 7500 de euro, una de 40000 de lei, pretul lui de piata e undeva la 25000 de euro maxim, succesiunea nu a fost facuta din cauza creditului la BCR, pentru ca sora mea e minora si nu poate fi titulara de credit si nici nu poate fi divizat creditul, ma simt legata de maini si de picioare. Nu stiu cum sa procedez. Daca aveti vreo idee, sunt deschisa.
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 13:03, 29 Iulie 2015
cand exact a murit mama in 2011?
27 februarie 2011
In calitate de mostgenitor, judecati-va cu apaterm pt penalitati. Va trebui sa platiti datoriile.
dat fiind faptul ca sora este minora nu poate fi evacuata, daca a fost facuta acceptarea mostenirii se accepta cu tot cu datorii.
Judecati-va pentru penalitati sunt fff mari, au facut si alte demersuri pana acum ??? nu sunt prescrise?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune casa ipotecata! urgent, va rog! addrienne90 addrienne90 Mama mea a facut in 2004 un credit ipotecar, cu o asigurare de viata. In urma cu o luna aceasta a decedat. Am depus dosar de daune la firma de asigurari insa ... (vezi toată discuția)
Decesul imprumutatului unui credit bancar ipotecar, ce se intampla cu creditul Nonynel Nonynel Speta este urmatoarea: A decedat o persoana care avea de achitat un credit bancar de nevoi personale garantat cu o ipoteca asupra unui imobil apartinand ... (vezi toată discuția)
Executare girant Elena Denisa Elena Denisa Buna ziua! Am si eu o intrebare...in urma cu ceva timp O cunostinta de a mea a facut un contract de imprumut pe numele meu si a girat cu un bun de al ei! Acum ... (vezi toată discuția)