Buna ziua! Am si eu o intrebare...in urma cu ceva timp O cunostinta de a mea a facut un contract de imprumut pe numele meu si a girat cu un bun de al ei! Acum ea nu a mai platit si persoana de unde a luat banii s a dus la executor..si practic ma executa pe mine ca era pe numele meu contactul de imprumut. Normal nu era sa execute bunul lasat de ea garantie?? Eu am o casa luata prin credit bancar...se poate intampla ceva cu casa aceea??
Va multumesc!!
Daca imprumutul este sun 10.000 lei si aveti venit lunar constant din salarii, chirii etc, executorul nu are dreptul sa execute un imobil. Daca nu aveti venit, atunci se va indrepta cu executarea inspre imobilul girat de prietena dumneavoastra.
Mie mi a venit o hartie in care spune ca ma executa pe toate bunurile si pe venituri...si pe ea o executa pe terenul lasat garantie.
Daca eu nu am girat cu nimic dc ma mai executa si pe mine?
Imi poate lua casa daca ea este luata prin credit bancar si mai am de plata 25 de ani la ea?
Hmmm, e mare suma, n-as vrea sa va dezinformez dar eu din cate cunosc, creditorul se indestuleaza din bunurile mai usor de valorificat, acum, in cazul d-voastra, daca acea casa este cumparata prin credit, nu cred ca este posibil sa fie vanduta de acest creditor, ea sigur are ipoteca de rangul 1 in favoarea bancii la care platiti creditul. Deci daca nu mai aveti alte imobile, pe d-voastra va va executa cu 1/3 din salariu iar pe prietena cu terenul adus garantie, asta e opinia mea. Nu puteti decat sa sperati ca terenul acopera toata suma datorata si asa scapati de tot dupa ce va fi vandut
Credit bancar
flavius26
Buna ziua,
Anul acesta am imprumutat o suma de bani de la un prieten de familie, iar pentru aceasta suma am pus casa (locuinta proprie) garantie la AEGRM ... (vezi toată discuția)