Ma numesc Adriana si as avea nevoie de cateva informatii de la cei care poate au mai trecut prin asta sau cunosc legea mai bine decat mine. Am fost agresata fizic de partener si in urma acestui fapt am ramas cu multiple vanatai. Am fost la IML pentru eliberarea unui certificat medico-legal si din cate am inteles, am la dispozitie 60 zile de la data faptei pentru a depune plangere la politie. Inca nu m-am decis daca sa fac asta sau nu, si asta din teama de a nu fi agresata din nou mai rau. Intrebarea mea este urmatoarea: ce i se poate intampla respectivului pentru fapta comisa in conditiile in care nu a fost necesara spitalizarea dar acesta in momentul de fata este condamnat cu suspendare si sub supraveghere pentru furt calificat si mai are un dosar pe rol tot pentru furt calificat?
Termenul pentru depunerea plangerii prealabile este de 3 luni, din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei, daca nu ati avut zile de ingrijiri medicale trecute in certificatul medico-legal greu de spus ce solutie va dispune procurorul. Din cate inteleg aceasta fapta este savarsita in timpul termenului de incercare, daca totusi va ajunge sa fie trimis in judecata si condamnat pentru aceasta fapta, se va revoca suspendarea conditionata, se va dispune executarea in intregime a pedepsei anterioare care se aduna cu pedeapsa aplicata pentru noua infractiune si care va fi in regim de detentie.
V-am spus ca este greu de apreciat fara sa cunosti exact situatia de fapt, dar exista si varianta in care poate sa nu pateasca nimic, procurorul sa dispuna clasarea.
Intrebare
carmen69
Buna ziua .In cazul in care o persoana a fost agresata si se scoate certificat medico legal politia trebuie sa trimita cazul in instanta sau cel agresat?Care ... (vezi toată discuția)
Ceertificat medico-legal
cypyk
pe data de 24 mai am fost agresat fizic si verbal de un individ. in urma acestui fapt m-am prezentat la sectia de politie si am depus plagere pentru amenintare ... (vezi toată discuția)