avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrebare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrebare

Buna ziua .In cazul in care o persoana a fost agresata si se scoate certificat medico legal politia trebuie sa trimita cazul in instanta sau cel agresat?Care este numarul de zile pentru pentru a fi caz penal?Va multumesc.:(
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:21, 10 Decembrie 2010
trebuie depusa plangere la politie pentru savarsirea infractiunii de lovire daca nu are prea multe zile pe certificatul medico-legal.
dupa depunerea plangerii se vor ocupa cei de la politie.
succes
Nu este conditionata de un anumit numar de zile de ingrijiri medicale, nr. de zile de ingrijiri medicale arata cat de grava este fapta .

Dvs.formulati,plangerea penala,depuneti certificatul medico-legal,care de fapt stabileste incadrarea juridica a faptei,in conformitate cu numarul de zile de ingrijiri medicale acordate,se efectueaza cercetari,se administreaza probe,apoi dosarul este trimis catre procuror cu un referat al politiei prin care se propune o solutie.
Procurorul analizeaza cauza si daca considera, ca propunerea politistilor este intemeiata,legala,intocmeste rechizitoriul prin care dispune trimiterea cauzei spre judecata la instanta competenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune nicu6121 nicu6121 va rog frumos sa imi spuneti cat costa deschiderea unui proces civil de agresiune? In cat timp de la o agresiune poti sa iti scoti certificat ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Marian233 Marian233 Salut.Am o intrebare am fost lovit cu pumnul in fata de catre un vecin de cartier,am chemat politia in cartier si am depus o plangere penala,la medic mi s-a ... (vezi toată discuția)
7-8 zile ingrijiri medicale... ContSters230506 ContSters230506 am avut o altercatie cu un tip beat care s-a tinut dupa mine sa ma bata si pana la urma l-am batut...el si-a scos certificat medical cu 7-8 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)