Salut.Am o intrebare am fost lovit cu pumnul in fata de catre un vecin de cartier,am chemat politia in cartier si am depus o plangere penala,la medic mi s-a spus ca doi dinti trebuiesc scosi ,care este perioada pana sa ne cheme in instanta pe mine si pe inculpat?sau mai degraba cum functioneaza mecanismul?
Pana sa va cheme la instanta, va cheama la parchet si politie.
Inainte de a ajunge la instanta, va trebui inceputa urmarirea penala impotriva persoanei respective. Se face o cercetare penala de catre organele de politie sub supravegherea parchetului/unui procuror. Se administreaza probele.
Apoi se intocmeste rechizitoriul si se inainteaza dosarul la instanta.
Si dupa trimiterea dosarului la instanta se va face apoi cercetarea judecatoreasca si atunci o sa va cheme.
Ar fi indicat totusi aveti si un avocat.
Va multumesc mult,cat despre avocat trebuie sa ma interesez,trebuie sa imi pun si dintii ,trebuie sa si traiesc ,raman un pic fara banuti dar am sa ma interesez sa vad care este pretul
Este necesar certificatul medico-legal , prin acest act se atesta numarul de zile de ingrijiri medicale acordate.( acestea nu se confunda cu zilele de spitalizare ).
Plangerea prealabila reprezinta actul prin care sunt sesizate organele judiciare.
Aceasta se inainteaza POLITIEI/ PARCHETULUI in termen de 3 luni de cand ati luat la cunostinta de savarsirea faptei.
Probatiunea este foarte importanta.
Martorii pot furniza informatii in legatura cu modalitatea in care a fost realizata agresiunea ?
Zona este supravegheata prin camere, exista vreo inregistrare ?
Aceasta reprezinta mijloc material de proba , poate fi verificata sub aspectul veridicitatii.