Buna seara,
As dori o indrumare juridica.Tatal meu al carui mandatar sunt ,a facut demersuri sa inscrie in CF terenul extravilan detinut in Dobrogea ,in devalmasie cu rudele noastre.Dupa 2 ani in sfarsit s-a intocmit cadastru si daca acum 1 an ni se spunea ca nu exista 0,8 ha de teren ,acum ni s-a comunicat ca nu exista 3,5 ha de teren.Adica exista dar e ocupat nu ni se spune de cine.Primaria locala a facut o oferta d-nei topometriste sa ne dea cei 3,5 ha in alt loc pe baza unei Adeverinte.
In acest moment ni se respinge dosarul de intabulare si ni se cere sa predam spre anulare Titlul initial de 27 ha sa solicitam un nou titlu numai pentru suprafata de 23,5 ha si sa solicitam si titlu pentru cele 3,5 ha pe care pe baza de Adeverinta ni le ofera Primaria.Deoarece de ani de zile asteptam aceasta intabulare, va rog sa-mi spuneti daca e normal sa cerem noi anulare de titlu si sa renuntam la dreptul reconstituit si sa asteptam la mila Primariei sa ne dea diferenta de 3,5 ha in alt loc.!? Care ar fi calea de urmat? Sa dam in judecata Primaria sau pe cel care s-a instalat pe terenul nostru?(se vede si pe Google maps ca e o ferma acolo in capatul terenului!!)Daca ne predam Titlul original cu ce mai dovedim vreodata ca am avut acest pamanT?Indrumati-ma spre o institutie care ar putea solutiona nebunia asta,Mentionam ca terenul este in Dobrogea si noi locuim in vestul tarii!!
Cu stima ,elena popa
Buna ziua
Fiul meu are din februarie 2010 PFA ca parchetar, cu norma de venit.A platit trimestrial impozit si CASS pt Sanatate pentru tot anul 2010.
Va rugam sa ne spuneti:
1.Cand trebuie sa se prezinte la Finante si ce declaratie trebuie sa depuna pentru 2011?Mentionam ca a fost la Pensii si i s-a spus ca inca nu se stie pe anul acesta ce acte sa depuna dar ca probabil va avea de plata la ei 220 de lei lunar!!.
Multumim anticipat pentru ajutor
Va multumesc frumos ,domnule ! Da, sunt nascuta in octombrie 1959 si am 29 de ani cotizati la CAS si vreo 12 ani in Grupa a II a de munca.Am inteles principiul!Un an cu sanatate!
Buna ziua,
As dori o lamurire:in conditiile noii Legi a pensiei,anii lucrati in Grupa a IIa de munca inainte de 2001,se scad din varsta de pensionare standard de 63 de ani sau din varsta la care prin crestera graduala as avea dreptul sa ies la pensie de limita de varsta adica 61 de ani si 7 luni?Totodata trebuie sa am si anii de cotizatie la CAS aferenti din Anexa 5?
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta:Cum poate fiica israeliana majora a unui cetatean roman sa dobandeasca si cetatenia romana?
Fac urmatoarea precizare :in 1976 la emigrarea tatalui din tara acesta a renuntat (silit) la cetatenia romana , a emigrat in Israel cu pasaport roman fara cetatenie!.Fiica s-a nascut in Israel in 1986. Tatal a cerut si redobandit cetatenia romana in 1996 actualmente are cetatenie dubla,domiciliul in Israel si locuieste cu adeverinta de identitate in Romania.