Buna seara,
As dori o indrumare juridica.Tatal meu al carui mandatar sunt ,a facut demersuri sa inscrie in CF terenul extravilan detinut in Dobrogea ,in devalmasie cu rudele noastre.Dupa 2 ani in sfarsit s-a intocmit cadastru si daca acum 1 an ni se spunea ca nu exista 0,8 ha de teren ,acum ni s-a comunicat ca nu exista 3,5 ha de teren.Adica exista dar e ocupat nu ni se spune de cine.Primaria locala a facut o oferta d-nei topometriste sa ne dea cei 3,5 ha in alt loc pe baza unei Adeverinte.
In acest moment ni se respinge dosarul de intabulare si ni se cere sa predam spre anulare Titlul initial de 27 ha sa solicitam un nou titlu numai pentru suprafata de 23,5 ha si sa solicitam si titlu pentru cele 3,5 ha pe care pe baza de Adeverinta ni le ofera Primaria.Deoarece de ani de zile asteptam aceasta intabulare, va rog sa-mi spuneti daca e normal sa cerem noi anulare de titlu si sa renuntam la dreptul reconstituit si sa asteptam la mila Primariei sa ne dea diferenta de 3,5 ha in alt loc.!? Care ar fi calea de urmat? Sa dam in judecata Primaria sau pe cel care s-a instalat pe terenul nostru?(se vede si pe Google maps ca e o ferma acolo in capatul terenului!!)Daca ne predam Titlul original cu ce mai dovedim vreodata ca am avut acest pamanT?Indrumati-ma spre o institutie care ar putea solutiona nebunia asta,Mentionam ca terenul este in Dobrogea si noi locuim in vestul tarii!!
Cu stima ,elena popa
Cred ca nu trebuie sa predati originalul Titlului de proprietate.
Cu documentatia cadastrala intocmita de cadastrist, faceti o Notificare Primariei si specificati ca in lipsa unui raspus pozitiv va veti adresa instantei de judecata.
Cererti desaemenea planul parcelar al zonei pe care se gaseste terenul Dvs.
O plangere similara adresati Prefecturii Judetene si sesizati abuzul cu incalcarea legislatiei in vigoare.