Multumesc pentru raspuns. Puteti oferi poate si o justificare de ce custodia ar fi oferita mamei desi eu le-as putea oferi mult mai mult la orice categorie (timp, educatie, ingrijire, afectiune). Oferindu-i ei custodia le-ar face viata mai dificila si ei si copiilor.
Tot m-am gandit, si cu mintea mea nu reusesc sa inteleg de ce un judecator ar consodera ca e mai bine ca copii sa fie crescuti de bona decat de tata, mai ales ca am 7 ani in urma care demonstreaza ca am facut treaba buna.
Deci dupa judecata mea, ar trebui sa aleaga intre a lasa copii cu
- tatal care a stat cu ei si pana acum si a avut grija de ei;
- sau sa dea custodia mamei care nu ar putea sa stea cu ei decat seara si ca urmare ar trebui sa-i lase acasa cu o bona (pe care nu si-ar permiteo decat din pensia alimentara). Deci temele, educatia, ingrijirea ar fi lasate defapt im seama unei bone
Multumesc anticipat pt raspuns
Buna,
am intentat divort sotiei (pe care am prins-o ca ma insela). Avem 2 copii minori (5 si 10 ani). In cei 12 ani de casatorie, eu am contribuit cu 90% din veniturile in familie (ce pot fi dovedite cu acte). In ultimii 7 ani de casatorie eu lucrez de acasa, Sotia lucreaza la un job normal, la birou. Eu lucrand de acasa (lucrez in IT si am un PFA) eu sunt cel care ma ocup in mare parte de curatenie, copii (educatie, teme, mancare, etc), si alte treburi gospodaresti (locuim la casa). Sotia se ocupa si ea, dar doar seara vreo 3 ore dupa ce vine de la munca. Eu sunt cu copii acasa non-stop, iar sotia doar dupa ora 6 cand vine de la munca.
Copiii ma iubesc. Baiatul (10 ani) stie despre divort si din punctul lui de vedere vrea sa ramana cu mine (bineinteles ca nu l-a intrebat nimeni explicit, dar intelege ce se intampla si si-a exprimat singur optiunea in fata amandoura). Fetita (5 ani) nu prea stie... ea tot spune ca ne iubeste pe amandoi si ca vrea sa ramanem impreuna...
Intrebarea e ce sanse am sa obtin eu tutela copiilor la divort (avand in vedere ca de 7 ani eu sunt cel care are mai mult grija de ei, si pot in continuare sa fiu cu ei zilnic acasa non stop, sa-i ingrijesc, sa ii ajut la teme, eucatie, etc. Daca le-ar fi in credintati mamei lor, ea nu ar putea oricum sta cu ei in timpul saptamanii pt ca e la servici 8-17 si asta ar insemna ca ar trebui sa-i lase ori cu mama ei care este batrana, ori cu o eventuala bona.
Cat despre partaj? Ce cota considerati ca as putea obtine maxim? Dupa cum spuneam, veniturile in casa au fost asigurate de mine cam 90% (peste 3000 EUR lunar) dovedibili prin acte, in schimb ce sotia avea venitutri de ~2000 ron. Despre aportul prin munca in casa, consider ca eu am muncit mai mult decat ea (bineinteles, asta nu poate fi cuantificat, pot doar aduce martori, dar vreau doar sa subliniez ca nu am fost nici pe departe absent la treburile casnice). Nu au lipsit nici concediile de 4-5000 de euro anual platite practic tot din banii mei, ca ea nu si le-ar fi permis altfel. Eu i-am propus divortul amiabil, si i-am oferit 20000 euro. Ea a refuzat si a spus ca nici nu se gandeste, si ca vrea 50000 euro si un apartament (care a fost achizitionat in timpul casatoriei, dar pe care eu l-am cautat, negociat, renovat, ingrijit, reparat, etc). Ea abia daca stie unde este.
Am uitat sa mentionez ca toate incasarile mele trec prin banca, si ca nu depasesc plafonul de TVA (deci NU sunt platitor de TVA)
Buna,
dupa indelungi cautari pe net, fara nici un rezultat concret, m-am decis sa intreb aici, poate ma poate ajuta cineva.
Am un PFA cu cod caen 6202 si din Feb.2014 am functionat la norma de venit. (prestez servicii IT).
Lunar am avut doar cate o factura de 32000 RON pe care e trecut si un discount de 4000 RON. Deci fiecare factura lunara din feb.2014 incoace a fost emisa pe data de 25 a lunii si a avut scadenta pe 5 luna urmatoare, si are pe ea:
#1 Servicii IT - 32000 RON
#2 Discount - 4000 RON
Tot am amanat completarea registrului jurnal pt ca nu am stiut ce sa trec in el. Ma poate ajuta cineva pls?
Registrul jurnal are urmatoarele coloane:
#1 Nr.Crt, #2 Data inreg. #3 Documentul (felul, data) #4 Explicati #5 Cont debitor #6 Cont creditor #7 Suma debitoare #8 Suma creditoare
In primul rand vreau sa intreb daca trebuie sa trec in registru separat "Sevicii IT" si alta inregistrare pentru "Discount", sau e suficient daca trec doar o inregistrare generica "Servicii IT" si trec suma finala (valoare servicii - discount)?
La #2 ce pun? E ok daca pun data cand am emis facutra? sau trebuie sa fie o data ulterioara incasarii?
la #3 banuiesc ca e suficient daca scriu "Factura SOFT-01, 25.Feb.2014"
la #4 e Suficient daca scriu doar "Servicii IT"? Sau trebuie sa trec exact cum scrie in factura?
la #5 si #6 habar n-am. ....
la #7 sau #8 care din ele trebuie completata.
Va multumesc anticipat, si va rog sa dati, daca este posibil, un exemplu de inregistrare concret avand in vedere datele prezentate mai sus.
Multumesc
Nu se poate tine cont nici macar ca sunt la prima abatere de genul acesta in 30 de ani de cand practic meseria asta? Eu sunt sofer de meserie, si de asta depinde daca o sa mai am un loc de munca sau nu.
Nu a fost implicat in nici un accident, nimic. Doar atat, ca am plecat dintr-un restaurant acasa cu masina (dupa ce consumasem cateva bauturi acloolice) si cineva din bar a sunat la politie care m-a oprit pe drum.
Acum mi-am invatat lectia, am stat un an deja pe dreapta, nu am ce contesta pana aici, dar imi fac inima rea cand ii vad pe astia ca tot ma amana si ma amana de mi-a albit parul... Akum sunt amanat pana in septembrie, ca cica ei pleaca in concediu.
Aveti idee cam care ar fi pedeapsa posibila pt cazul meu?
Buna ziua,
anul trecut(2011) prin iunie am fost prins de politie cu o alcoolemie destul de ridicata in aerul expirat; putin peste limita procesului penal. Mai tarziu am cerut recalcularea analizelor la sange si m-am incadrat sub limita procesului penal. Totusi, in final am fost suspectat de "masluirea" analizelor si mi-au intentat proces.
Pana in prezent, a trecut mai mult de 1 an de zile de cand tot ma prezint la procese si el tot este amanat din diferite cauze. Ultimile 6 luni a fost amanat de breo 4 ori doar din cauza ca cel care m-a reclamat la politie nu se prezinta la proces ca martor.
Intrebarea mea este daca exista vreo posibilitate sa-mi iau permisul de conducere temporar pana se termina procesul urmand ca apoi, dupa ce se termina procesul daca instanta hotaraste ca permisul sa fie suspendat mai mult de 1 an de zile, sa-mi continui restul de suspendare atunci.
Multumesc anticipat